Friday, January 13, 2012

P atomati,, P manu ek?

ape pandangan korang biler ade lesen auto ngan manual yang diasingkan nieh?? ape2 pon,, setiap kete mmg ade 1 gear jeh!! bukan cam ade org kate,, ade  5 gear tak termasuk 1 gear reverse..

fast selling

new arrival

hah,, nampak itu je yang membezekan kerete auto dan manual,, sampai sape amik lesen tok picture ke 2 taleh bawak picture pertame... tapi aku tipu je, sebenarnye ade lagi beze lain.. :p

ade relationship ngan picture 1st
papaku kate diorang mengade2 nak buat lesen tok kete auto dah menyusahkan jerk,,ahahaa.. katenye takde beze, tapi tok aku yang blajar manual,, aku yakin orang  yang blajar auto takkan hidup la nak bawak manual klo tak blajar,, seriuss..

17 comments:

Errah said...

agree..better bljar manual..sbb auto senang je...

Shida Irni said...

Betul, kalau dah amik auto, takkan nak bawak manual plak. Yg blajar manual untung la boleh bawak dua-dua mcm aku, hehe :)

Original CikTeddy said...

hoho..kecik ag,x pndai bwak kete..tp cik nk terer due2..boleh?

NoorAtika MohdAzali said...

suke ayat yg last tu..
setuju2..
boleh jd kete takkan gerak langsung..
saya seorang manual professional..hikhikhik

Cik Aini Lavender's said...

atok x pandai bw mnual ke?ahahahaaha
*gelak jahat jap* xpe2 meh cu ajar meh =p

btw x kisah le amik lesen mnual ke oto ke janji ada lesen.itu yg pnting kn =)

liyana said...

rasenye better blaja guna manual sbb nya auto ni mcm bawak kete mainan kot..budak-budak pun reti bwk..

aReLaN said...

jepun & negara laen memang banyak style asing gini tapi ikut tempat gak la.jalan dia cmne banding ngan kita.better belajar manual lagi sbb ble dh pandai manual,no hal la bawak keta manual ke auto.kalu yang belajar auto tu memang sakit la sket nk bwk manual.hohoh

smilenajah93 said...

uih , jenuhlah mcm nie , nk kene amik dua2 :P

Nurrul said...

hahaha.. auto tak belajar pun boleh bawak !
tapi manual lagi best bawak ;)

akuamir said...

silap taip tadihhh!!!! sebenarnye aku blajar manual,, bukan auto,,hahah.. tapi da betulkan.. :D

Cik Nurul said...

belajar manual la senang.. kan kan? ^^

PeRmAtA bIrU said...

saya lebih suka manual... tapi... ramai yang sangat suka auto.. bcoz x payah men gear... hurm... kalau ada lesen auto... lama2 lesen manual dah x ada org nak amik.. kalau ada jalan short cut, watpe lalu jalan jauh kan????

akuamir said...

nurul-->> haha,,, blajar auto lah senang,, tapi tak best sebab macam kete mainan

permata biru-->> yup2,, rasenye macam dah ade kemudahan baik gune auto,, tapi sayanglah kire macam ta geti bawak kete lah klo ta pandai manual,,haha..

EZAD AMIR said...

bgus..dh cm kelas memandu ko wt kt entri ni..ekekeke...
btw,auto bez time kt bndar..xyah tukar2 gear..

akuamir said...

ouh,, sesak ek,, betul2.. tapi tak syok macam manual,, seronok siket macam pro,,haha

gdsbnga said...

better manual . sebab kalu manual boleh bawak dedua . auto memang senang nak blaja . sesuai untuk yang tanak langsung banyak manual . tapi kalau one day die terpaksa bawak manual . haa . acane tuuu ?

akuamir said...

yup2,, manual better,, dah la dengar citer nak blajar auto tuh lagi mahal... :p