Tuesday, January 17, 2012

bunuh dah biase,, tapi video last tuh belum biase lagi,, srius best

sape pena pergi china?? betul keh?? world record kematian bunuh diri paling tinggi dunie kat china.. dalam sejam,, beribu ke ratus orang mati bunuh diri.. so,, kematian kat china tuh perkare biase dah.. kes langgar lari pon kes biase.. kes bunuh pon kes biase.. isk-isk,, mintak2 malaysia dijauhkan dari bende-bende camni.. layan video-video porn nieh..


video atas nie budak kene lenyek lori,, then lori tuh blah.. pastu sume orang yang lalu buat bodo je kat budak tu yang masih hidup atas jalan.. sampai kene lenyek kali ke-2




video nie bukan tok under 18,, sorang girl mati dibunuh stranger kat tgah jalan,, tapi orang lain just lalu tgok jeh,, tak tolong langsung..


apelah nak jadi dunie sekarang.. harap malaysia jadi tempat paling aman dalam dunie,, dipenuhi orang yang tolong-menolong,, kalau berak,, ade yang cibukkan.. klo mandi,, ade yang sabunkan.. tak tak!! senanye dunie aman klo dipenuhi orang cam dalam video nieh.. :)




kebaikan yang dimulekan oleh arkitek,, diteruskan oleh semue orang,, sampai balik kebaikan tuh kat dye.. :)
mesti terharu tgok video tuh..


p/s: bestnye hidup masyarakat camtuh!!

23 comments:

azam said...

kadang kala kita tak mampu nak tolong.....bukan tak nak tolong tapi sedikit takut untuk tolong

pernah jadi sekali ada orang gila mengamuk pecah kereta, yang mampu tolong g balai polis yang dekat je dari tempat kejadian maklum kan.....sebab orang gila bersenjata kuku kambing...silap terkam nahas kita pula.....habis lah kereta orang tapi nasib bai tak ada yg cedera

akuamir said...

ouuu,, betul tuh betul.. tai kat video nie pelik sket,, budak dah kene lenyek kat tgah jalan pon dorang biarkan.. :(

Suriada Sulong said...

mcm2 jadi zaman skrg nie. kdg2 org panik tak thu nk wat apa..

Suriada Sulong said...

mcm2 jadi zaman skrg nie. kdg2 org panik tak thu nk wat apa..

liyana said...

oooo...macam ni rupanye jalan citernye..
biase nampak kat fb tp tak pernah play..hehe..

Cik Nurul said...

ade jugak ek camni.mcm xcaya je wujud manusia yg wat derk je nmpk something like dis jadik depan mata -_-"

:: Cik Nur :: said...

best vdio tu, kalau Malaysia macam tu, rasanya aman dunia...xde prompok, pbunuh...

Atiqah Wadiah said...

dkt china klu kita langgar org,kita kena 100% b'tanggunjawab kat org yg kita langgar tu..tu pasal lah byk kes langgar lari

akuamir said...

oouu,, patutle.. itulah undang2 pon tak betul,,haish.. :'(

Ct Mawa said...

yg vdio ats2 smua mawa x tgk..takot..hehe..vid last jew mawa tgk..semoga beri pengajaran kt kte smua..thanks :)

e-lyana said...

xnak tengok, takutnya :(

akuamir said...

mawa-->> haha,, bagus lah video akhir tu best sangat.. ;)

lyana-->> haha,, tgok la video last tuh,, best!!

Cik Zai said...

Boleh tak aku kata manusia sekarang semakin bersifat individualistik, pentingkan diri sendiri, tak ada sifat persaudaraan sesama manusia..

akuamir said...

silekan,, silekan.. :)

Muhammad Haziq said...

tersentoh bro aku tngok video yg last uh.. sob..sob~~

smilenajah93 said...

kejam betul manusia sekarg nie .. ish ish ! nauzubillahh ~~

Cik Aini Lavender's said...

adusss atuk...bikin cucu terharu je =)**terpikir jap bl ada kebaikan dtg tetiba kat kita mgkin tu balasan ats kebaikan yg pnah kita wat tp x sedar..kan atuk kan =p

akuamir said...

haziq-->> itulah,, :')

smilenajah-->> isk isk :'(

lavender's-->>ha'ah cuuu,, buat lah baik baru terime balasan baik yee.. :')

#macam2 jenis muke aku buat

EZAD AMIR said...

Dasyat tol...nsib baik la org2 kita x cm masyarakat kt china...
Mybe kt sna ada akta x bleh jaga tepi kain org kot..sbb tu slamber je dorg tgk bdk pompuan tu kena bnuh dpn mata sdri..ekekeke..

EZAD AMIR said...

Dasyat tol...nsib baik la org2 kita x cm masyarakat kt china...
Mybe kt sna ada akta x bleh jaga tepi kain org kot..sbb tu slamber je dorg tgk bdk pompuan tu kena bnuh dpn mata sdri..ekekeke..

Nurul ain said...

harap malaysia tak mcm ni kan... menggerunkan

eva said...

hohoho. tak nak g china.. bahya sgt.. harap2 tempat kita tak mcm tu..

akuamir said...

ezad amir-->> terbaik punye law,,haha

ain-->> harap2,, dan pasti

eva-->> tulah,, takut jugak jadinye nieh