Saturday, January 7, 2012

ape nak jadi budak2 zaman skunk nie?

content warning



mari dengar citer budak2 zaman skunk.. ade pakai jubah ade yang separuh telanjang.. ade macam2 kulit putih tukar hitam.. ikut suke hati ape peduli halal haram.. mase kecik2 cite2 jadi dokter bile besar jadi lupe jadi kaye jadi gengster.. ape kjadahnye ayah kelu tak berkate.. mak garuk kpale mase depan huru-hare.. orang bercinte pon die gatal nak ikut.. bile maruah dah tergadai baru dade rase semput.. ini kisah anak dare belum yang tue mude.. macam2 ada,, sampai tak tau camne nak mule.. skola belum habis dah lagak macam dewase.. islam hanya pada name semue dye nak cube.. boleh main cube2 boleh main rabe2 main same2,, bile kene same rase tepuk dade tanye selere tanye iman tanye diri tanye kaki sape bagi sampai kite boleh diri?? aku cume citer,, ape yang aku nampak,, terpulanglah kat korang nak terime ke tak!!




cube2 ushar tengok2 sekeliling bukan tengok dinding tapi minah senget mate juling die bukan bute,, cume buat2 tak nampak.. dye rase seronok jadi budak rosak akhlak.. harge diri murah jual badan kat lelaki macam konfem balak dye buat bini.. sedarlah diri,, sedarlah dari mimpi2.. ape hari2 kau memang gelap takde pagi?? konon pakai seksi sebab laki suke tengok kalau lawa takpe cume lawa siket dari momok.. pusingkan pandangan.. tengok pulak bende baru.. udah jadi kaye walau belum tumbuh bulu,, APE BENDE TU?? jantan pon belum kering lagi.. dah pandai pulak cinte main sane main sini.. tukar pompuan hari2.. bukan ke kau tu muslim?? tapi tak jage kau tukar pompuan macam tukar musim.. macam main game.. boleh buat sesuke hati.. cube pikir balik mane kite lepas mati?? tak payah kerek2 kite sume bukan hebat.. kat atas sane ade kuase lagi kuat..


jom tengok2 budak2 dekat sini perangai pelik diorang tambah sikit dengan perangai gedik.. dengan jersi besar.. rantai pule nak cecah lantai.. topi kasi senget pastikan tunjuk otai.. pakai sluar besar badan2 macam lidi tapi angkat sikit bagi tayang bulu kaki.. tayang itu ini.. tunjuk sume perangai buruk.. memang teruk bile orang mule lagak beruk.. buat ape sibuk2 dengan trend mase kini?? sanggup pakai mahal walau gadai itu ini.. berhabis duit cume sebab nak perhatian.. sume atas sebab diri nak diperhatikan.. inilah hakikat kita pentingkan luaran.. anugerah tuhan lebih sekadar ucapan..





budak zaman sekarang perangai pelik.. orang kate buruk dye pandang sume cantik tak pelik.. mane pergi rase segan?? kalau kata orang kurang2 ingat tuhan.. umat manusia bergantung pade ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu memang begitu.. dunia untuk orang bijak.. pandai2 hidup kalau taknak kene pijak..


p/s: this is a song actually.. sape pena dengar?

27 comments:

Awan Bijan said...

AKU PERNDAH DGR MASA DRJH 4 SIAP HAFAL TP TATAU APA MAKSUD DIA SGT hahaha. Abang aku ajar budak kecik bukan bukan =________=

"Kalau lawa takpe cuma lawa sikit dari momok" -Paling aku ingat, haha.

Shida Irni said...

Macam pernah dengar semua ayat ko tulis ni kan amir ?

-.-

akuamir said...

bace la 'p/s' dye tu.. ngaa~

Awan Bijan said...

aku rasa aku dh cmmnt dgn pnjgnya =.=
mne cmmnt aku?!!

aimaniman said...

salam kenal dik

yuppp perangai budak2 sekarang memang menyakitkan mata, mungkin ni le harga pembangunan dik.. kita kejar kemajuan, tp masa yg sama kita kena bayar dengan harga yg mahal dengan menggadai maruah remaja...

akuamir said...

awan bijan-->> mana komenya?? mana?? mana??

aimaniman-->> tulah,, klo jalan bandar dalam bas tu macam hal budak2 buat,, skola pown blom habis dah macam2

dear yayah said...

keseronokan duniawi kadang2 melalaikan insan ttg ukhrawi.. T.T

akuamir said...

bukan,, sentiasa kot kan.. :'(

Awan Bijan said...

AKU DAH COMMENT AKU KATA AKU DAH SAMPAI TERHAFAL LAGU NI SEBAB ABANG AKU SELALU PASANAG MASA AKU DARJAH 4 TAH PAPE TAH. HAHA

Plg ingat part 'lawa sikit dari momok' lol.

akuamir said...

ahha,, habis knapa perlu caps lock,, LOL..haha..
ohh awan bijan.. kau hafal mesti nyanyi skali,, imagine jap..

Anonymous said...

gengs nk lagu tuh, ade tak? mse tuh ade download tp da terdelete plak, kalau ade link share2 k!!

feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

akuamir said...

oh geng,, sorry takdelah.. cume gua dah terhafal,,haha..
link dye ade tok kau download..
http://search.4shared.com/q/CCQD/1/music/budak+zaman+sekarang

*dah post kat blog kao

Mishter Izwän said...

tengs bro

El-Janna said...

mcm pernah bace// buat sendiri ke??

akuamir said...

no biggie

akuamir said...

el-janna-->> bukanlah,, kat 'p/s" tu kan dah cakap nie lagu.. :)

Cik Aini Lavender's said...

caittt...mati2 ingt karang punya baik je.skali tgk ayat p/s yg las tu...lagu da,hahaha

akuamir said...

NGAHAHAAA.. PADAN MUKAAAA cik lavender's.. :)

Ahmad Farith MY said...

Sorry,aku x baca pon post kau nh.Mumule aku baca,last2 masuk baris ke-2 terus aku nyanyi !! Hahaha.Lagu nh lama dh,masa aku drjh 6 kot.best best.

smilenajah93 said...

terbaikk , sebelum lakukan ape2 ingt Allah k :)

akuamir said...

ahmad-->> haha,, aku rase mase darjah 4 dah ade,, sebenarnye tak tau biler,, dah tue yang nyanyi tu kot..

smilenajah-->> okeeyyy,, sentiasa insyaALLAH.. :)

Nelly The Strange said...

budak2 zaman sekarang ..semua ada trend ~
-.-

akuamir said...

tade masalah.. hehe

aReLaN said...

umat akhir zaman.tak tau la nak cakap apa.sume makin rosak.biar lme2 memang parah la.xprnah dengar lak lagu ni.hmmm..

akuamir said...

itulah pahsal.. kkndang yang pakai tudung tu dah ade record.. klo nak dengarkat sini..
http://search.4shared.com/q/CCQD/1/music/budak+zaman+sekarang

Amyra Azhar said...

oww, lagu. tap betula isi nya tu :)

akuamir said...

ha'ah,, betul sangat tuh.. :)