Monday, January 16, 2012

knape dye orang??baik sangat

aku taktau knape,, tapi ramai member2 ayahku,, member2 mak ku,, yang baik ngan family kitorang.. :') bukan baik baik,, tapi buat baik then baik then baik infinity.. nie antare yang dapat aku senaraikan..


1st-->> yang paling aku ta bole lupe,, seorang cine tuh tiap2 tahun belanje family ku berbuke puase di hotel,, kekandang sampai 2 kali dalam staun tuh.. dari aku kecik sampai skunk nieh,, dye still blanje tiap2 kali bulan ramadhan..

wuuu (bukan fuu)

2nd-->> restoren depan taman aku tuh,, tiap2 kali makan dapat murah.. kekandang makan banyak tak yah bayar..  klo aku pegi sorang nak bungkus pon dapat murah woo.. yang rm9 dapat rm5,, yang rm14 dapat rm10.. macam tu lah stiap2 kali,, tak pernah ta dapat murah..

lain kali makan banyak camni plak

3rd-->> sorang member makku nieh,, rajin sangat datang rumahku,, biler2 dye bole datang tetibe.. stiap kali datang mesti bawak makanan keh,, hadiah keh.. banyak pulak tuh.. kekandang sbelum balik bg aku rm50!

secret recipe you dye bg,, indulgence tuh..

p/s: seronok menerime,, seronok lagi yang memberi sebenarnye.. :) korang camane?

24 comments:

Shida Irni said...

Untung laa, rezeki murah kan amir ?

Alhamdulillah :)

akuamir said...

alhamdulillah.. :')

Errah said...

ok lah tu..family sy pn jenis camtu...suka bt makan2 then bg dkt org..degn cra mcm2 je dapt eratkan hbungan..dan dorang pun smstinya kan treat kita dgn baik jgk if kita lyn drg baik cm2

akuamir said...

wah wah,, baguslah.. :)

ummiP3 said...

kecur air liur nengok kek2 Secret Recipe

maszull said...

assalamualaikum amir...mmg seronok kan kalau dpt org yg perangainya elok mcm ni kan...:)

akuamir said...

ummi-->> isk2,, pergi la beli ,,haha

maszull-->> waalaikumussalam,, itulah,, best sangat

smilenajah93 said...

wow !!! laparlah pulaaaa ~~~

akuamir said...

kau memang ta pernah ta lapar kan,,ahaha.. :D

liyana said...

Tangan yang memberi lagi baik dari tangan yang menerima..

agaknye akuamir ni hensem sgt kot????
haha

akuamir said...

ape kene mengene nye?? dye baik kat family,, kuang kuang kuang,,..

iHEARTyou said...

XD

CekbOlat-bOlat said...

org mmberi
kita mrasa..
dh bagii
sebat la semuaa.. ekeke..
#asal aku rase gelojoh je ayt aku.. =="

anyway.. rezeki tuu !

Cik Aini Lavender's said...

baguslah atuk..selagi dorang ikhlas n baek ngan kite,10 kali kite wat baek ngan dorang.tu mknanya fmly atuk ni murah rezki.amin!

btw atuk xnak bg cu ape2 ke?
murah lg rezki atuk nti.arkarkark =)

akuamir said...

arina-->> wah wah wahoo:O

bolat-->> knape sedap sangat pantun tuh??haha

cik lavender's-->> haish,, atuk da macam nie pon cu nak mintak macam2 lagi ke?? uhuk uhuk *batuk

محمد رازيق said...

senang citer bro, buat baik dekat semua org, inshaallah balsannya pun baik :)

akuamir said...

memang senang punye cerite lah tuh.. :')

Ct Mawa said...

alhamdulillah..murah rezeki

Cik Nurul said...

untung le.. murah rezeki die.. hihi

~yang last, kwn mak awak tu nak buat awak menantu kot? heh3 :P

EZAD AMIR said...

Wahh untung ko..kalo la aq leh culik ko,pastu tukar jasad stahun..mesti bez..ekekeke..

Cik Zai said...

Ni mesti keluarga baik2 jugalah ni orang baik dengan awak...hihih

akuamir said...

ct-->>alhamdulillah..:)

nurul-->> wah wah,, setuju!!haha

ezad-->> sanggup kao update belog nieh?

zai-->> erk,, konon2 la..

e-lyana said...

alhamdulillah, always bersyukur yer amir :)
bila nak belanja lyana plax nieyh? huhuu, juz joke :)

akuamir said...

wah haa,, nangis la camnieh.. sob,, sob.. T.T