Wednesday, December 14, 2011

world war 3,, ''modern warfare''(MW)

harinie na berceloteh pasal game!! tau tak game perang 1st person shooting paling best skunk game pe??
CALL OF DUTY MODERN WARFARE 3
yup,, da sampai ke tige dah.. na tau knape game nie best gler?? bacelah.. dari MW 1

MODERN WARFARE

modern warfare,, game perang petame yg bukan dari peristiwe perang dunie ke-2,, nie fakta,, bukan ayam.. tapi yg petame nie aku tanak cakap lebih,, pasal yg petame aku tak main sangat,, memule aku main.. knape tak main?? dengar jalan cerite dye macam sensitif sket..
-ade pengganas dari satu negare nie,, namenye AL-ASAAD,, dye culik org penting amerika.. pasue dye bunuh depan kamera,, live kat satu dunie.. dari latar tempat tu,, bole taw negare tu negare islam.. so,, macam buat islam tu pengganas plak..
-lagi satu,, mase aku main,, tulisan arab banyak,, dengan aku ade jumpe ''live SOMALIYA'' kat satu dinding time main.. macam kesian jihad dorang,, aku pown main sampai situ jelah game nie,,hahah..
-watak pemain gune SOAP (unit task force),, ikut CAPTAIN PRICE (ketue dalam task force)

yang nie pown aku jumpe gak

MODERN WARFARE 2

-perang antare RUSSIA vs US
-start bile pengganas US buat pembunuhan besar2-an kat airport
-diketuai MAKAROV
-pemain gune watak PRIVATE ALLEN time nieh,, tapi lepas na lari dari airport,, ALLEN dikhianat dan dibunuh oleh MAKAROV,,
-bler polis jumpe mayat ALLEN,, RUSSIA cry for war!!
-pemain gune 2 watak plak.. RAMIREZ (askar US) ngan ROACH (unit task force) ikut CAPTAIN MACTAVISH..
-perang 2 kuase besar pown bermule
-task force buat operasi menyelamat CAPTAIN PRICE kat penjare RUSSIA,, bler dapat bawak kluar,, CAPTAIN PRICE panggil CAPTAIN MACTAVISH ''SOAP''.. mase tu,, baru pemain tau yg captain kite mase tu sbenarnye watak yg pemain gune time MW1.. name dye ''SOAP''MACTAVISH
-task force buat banyak misi serate negare,, ade kat AFGANISTAN,, BRAZIL,, RUSSIA..
-dalam satu misi task force,, ROACH ngan GHOST kene khianat dengan ketua tentera US,, GENERAL SHEPHERD..
-ROACH ngan GHOST mati dibunuh..
-SOAP ngan CAPTAIN PRICE rancang balas dendam
-SOAP kene tikam ngan GENERAL SHEPHERD,, dan die mengaku antare dalang dalam pembunuhan kat airport RUSSIA..
-CAPTAIN PRICE datang sesaat sblom SOAP dibunuh,, dorang betumbuk..
-CAPTAIN PRICE pengsan,, SOAP dengan tenage yg tinggal,, baling pisau yg ditikam tadi,, tepat kene mate GENERAL SHEPHERD,, dan mati tros
-CAPTAIN PRICE sedar balik,, bawak SOAP yg tgah parah tinggalkan tmpat tu..
-NIKOLAI (pemandu chopper task force) datang bawak diorang tmpat lain..


keganasan di airport RUSSIA,, MAKAROV sebelah kiri skali


airport

bestnye.. ~

white house~

saat ditikam GENERAL SHEPHERD

CAPTAIN PRICE( berdiri 3 dari kiri) SOAP MACTAVISH(berdiri 3 dari kanan)
GHOST(berdiri 2 dari kiri) NIKOLAI(berdiri antre PRICE ngan SOAP
yg lain,, ROACH,, MEAT,, ROYCE tataw yg mane satu..

MODERN WARFARE 3

-sambung dari MW2..
-SOAP dibawe ke ????
-datang YURI(pemain gune),, disebabkan dye nie hebat,, slalu ikut CAPTAIN PRICE ngan SOAP(dah sembuh) buat mission task force
-US ngan RUSSIA tros perang lagi..
-ade satu mission kat RUSSIA kot,, serangan hendap TASK FORCE dipatahkan,, SOAP mati,, dye lompat ngan YURI dari bangunan tinggi,, sebab bngunan tu kene bom..
-SOAP smpat bgtaw CAPTAIN PRICE yg sbenarnye MAKAROV(perancang serangan kat airport RUSSIA) kenal sangat ngan YURI.
-CAPTAIN PRICE tumbuk YURI sebab khianat..
-tp sbenarnye YURI kene khianat dlu sebelom peristiwe kat AIRPORT,, dye kene tembak.. so dye na balas dendam..
-akhirnye,, CAPTAIN PRICE dapat bunuh MAKAROV,, dengan tragik skali.. mati tergantung
-THE END

9 comments:

Fazirul Safwan said...

xpernah main pulak aku..
i'm cs-ian =)

MuaR said...

aku tak pernah main dan macam tak minat ..wey nak tanya ,mana nak download free game?ada tahu tak?

akuamir said...

sebab main ni lah aku keliru sket control CS,, haish..

tataw la camne na download deh..

Fazirul Safwan said...

haha, pnah gak nk men call of duty sume..tapi hati terpaut nan cs je

akuamir said...

aiyark,, tapi kene test dlu lah,, tapi CS pown the best 1st person shooting game,, kalau versi lan game lah.. ;0

Muhammad Haziq said...

wei..nnty aku nk try^^

akuamir said...

cepat lah..!!

V said...

mane ade nikolai kat tengah antara price ngan soap... lu salah info nie bro.

haha said...

antara price dengan soap tu mungkin sandman , kot .