Friday, December 30, 2011

aku blajar bwk kete,, ckgu tu bole tido!

salam LOL,, gua na gelak teringat semalam,, apelah nampak sangat ketidak profesionalisme nye beliau,, sehingge menampakkan profesionalisme nye gua.. satu demi satu halangan aku tempuhi dengan berkat ilmu yg dye bg dalam 15 minit..



***************

semalam aku pegi kelas teori tok kete,, skali ceramah dye macam bg ceramah agame.. habis cine depan skali tu lentok habis.. bukan ape,, best ah care penyampaian dye,, bagus gak ingat2 kan org2 kat situ,, padahal ramai je cine kat situ.. tapi bukan ceramah nie yang aku nak citer,, lepas je habis kelas teori,, nie mase yg aku tunggu sekian lama....... berpisah.... akhirnye bertemu.... mengenang dosa.... mengenang rindu... dan ternyatalah.. cintaku yang satu......uu...

k lah,, petang tu start la blajar bawak kete ngan abg mane tah,, ta sempat perkenalkan diri tros ajar.. 1st mmg termati gak lah enjin biler nak brek ttbe,, sebab aku tak mahir main cluth tu.. tapi abg nie msti cover aku,, dye cakap,, "hadoi kete depan nie lembab lah,, klo cine tu ajar,, dari org geti bawak sampai jadi tak geti".. =,=

tapi bler lelame sket,, abg tu dah tade bg arahan belok mane,, perlahan ke,, brek ke,, laju ke,, signel ke hape.. aku  pown syok bawak ikut suke jela,, skali terkejut aku kpale dye tersengguk ke kanan sket lagi nak kene bahuku..

abang?! 

tak LOL tu bukan cikgu nye,,, tu care cikgunye tido.. pasue tangan dye yg pegang kat atas tu jatuh ke bawah.. pergh2,, aku ape lagi kuatkanlah radio sket,, bawak kete sambil nyanyi2,,haha.. best! then klo kete depan brek ttbe,, aku da leh brek tanpe mati enjin ok mahir cluth sket ah.. tukar gear,, bg laluan kat moto yg main cilok2 padahal na amek lesen juga.. kuajja.. yg naik moto pown tergelak nampak cikgu aku tido je.. pathetic.. =,=

p/s: ta sabar ohh nak test parking ngan nek bukit plak..!

yang aku tau game parking nie susa..

20 comments:

Fazirul Safwan said...

kalau aku, aku bawak kereta jauh2..tinggalkan dye sorg2 tgah tidor, xpyah handbrake..hahaha

akuamir said...

sah2 aku faill,,haha :D

mekjangok said...

lagi bagus...pecut sekuat2nya..opss lupo den..salam kenal & follow..

akuamir said...

haha,, tanx!

Cik Aini Lavender's said...

ha apalagi...dh kuat kn radio then bw laju2..terasa mcm bw kete sdiri la kan,anggap je xde org kat sblah =)hahaha

akuamir said...

hehe,, yelah cik lavender,, baik tros gi rumah mmber ajak dye skali naik ek.. LOL

Ashraful Huri said...

wah2, lepas ni boleh ajar saya pulak~ HAHAHA.

btw, smlm hangout dkt JJ , Ipoh ^^

akuamir said...

ohh hehh,, ingat kan JJ melka,,haha..

MuaR said...

ko kejutkan tak bila dah sampai ?

NoorAtika MohdAzali said...

nak gelak kuat2 xleh..
kene cover sikit..hikhik =P

Ummi Hanie said...

slmt berjaya dpt lesen penuh nnti yea ..

teringat sy 2 thn sudah amik test JPJ dlm keadaan mengandung 4-5 bln ;)

akuamir said...

@muar--> mane ade sampai,, aku pusing2 tmpat same jerk,,sampai dye tebangun sendri.. huuu

@atika--> ala comelnye gelak,,bhhaha lain kali gelak macam nie,,bhahaha

@ummi--> pergh la,, kenape ta tangguh dlu,, kan klo ade lesen L bole bawak cikgu ajar je.. nie dah bawak baby nie.. :)

Firdaus Osman Sawadi said...

aku dah bljr dulu lah amiau!! huhu, aku ke depan dulu,, daa....

akuamir said...

baguslah.. =..=

محمد رازيق said...

Huiyo, cikgu tu membuta. Bahaya.. nasib student die terer bawak.. hehe. Jmput bc PUTUS CINTA di blog kami .

akuamir said...

haha,, gaknye hari2 cikgu nye cam tu..

oke!! best nie putus2 cinte,,!

masz said...

Hampeh btul cikgu tu...
Singgah sini dr Pilihan Abg BA...
Done follow sini...

akuamir said...

hah? sape abg BA?? tanx!

masz said...

Abg Ben Ashaari....

Awk tersenarai dlm blog terakhir 2011 pilihan ben ashaari....

Tahniah...

http://www.benashaari.com/2011/12/10-blog-terakhir-2011-pilihan-ben.html

akuamir said...

Oh,, teri,a kasih.. :-)