Saturday, February 18, 2012

taknak keje petronas pulok??

support lah EARTH HOUR demi negare,, :) *click click

tanx bro sape2 yang mendoakan mak ku.. make beliau sedang berade di wad untuk 2, 3 hari lagi.. then banyak kemoterapi lagi nak buat nak kasi ihlang sume sise2 cancer. tanx que guys!!


aku pena kene pakai tuh mase tak pakai songkok hari jumaat kat skola mude2 dulu,,haha




* * * * * * * * * *

semalam pihak petronas dah kol gua,, katenye dah bole setat isnin nieh.. tapi hati gua dah memberontak taknak pulok keje yang super osem konpem memenatkan lorh.. 6 hari semingggu,, 1 hari 24 jam.. :O


so,, gua decide cari keje lain dah test cube kat kedai buku2, surat hkabar bagai tuh kat dalam mydin,, mmg ramai orang lah.. sat gi dye soh datang bawak salinan IC ke,, gambar sume bagai.. haaa,, kan rileks sket tuh keje nye,,mehehe.. so,, maaf sangat lah pasal post pasal petronas tuh rasenye nak delete bole??haha


p/s: tak pasti pon lagi keje dalam mydin tuh dapat,, LOL

42 comments:

reenapple said...

LOL... abis tu? kau nak kerja apa kalau tak nak at petronas???

normallah kalau kerja tu penat... aku dulu kerja 2 minggu berturut tak de cuti. kerja 12 jam... fuhhh... penat sih.. tapi berbaloi.. hehehe

Nurul Aisyah said...

susah gak nak cari kerja ni kan...
semoga berjaya...

Saya doakan mak awak sihat dan panjang umur...amin :)

Shida Irni said...

Dah dapt pergi la try dulu.
Nanti jgn jadi yang dikendong tak dapat, yang dikejar berterabur.

*haha, perosak bahasa, sekian :D

Yana Libra said...

Macam2 ye~~~

pape pun good luck :)

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

hmm keje kat mne2 pon ade cabaran die yg trsdri...papepon fkir msak2 nk kje katne ye amir..kje ni pon utk mnjamin mse dpn kte gak sok2

mashitah ismail said...

jgn memilih kerja..mana ada kerja yg tak susah....amir2 dh ada peluang tapi tak nak plak.. :(

:: Cik Nur :: said...

keja kat petronas tu sebagai pe..?

kalau sementara pe salahnya kan..cuba sehari dua dulu...hehehe

tp tpulang pada amir la...hihi

..cik gugu.. said...

memilih .. ade ke kje yg tak pnt ? lau ade pon gaji kcik .

aku HaniAsyira said...

lahhh.. baru nak bg semangat lebih ni.. tarik balik lah..

Amyra Azhar said...

da dpt keje ty belanja myra tau! hehe. semoga emaknya semakin sembuh ^^,

LynnDamya said...

alhamdulillah, mak awak dh makin sembuh (n_n)..
apa? xnk keje petrona? sia2 je sy bg skema jawapan aritu, haha..bagus2 klw sy pon sy akn wat benda yg sama..klw dpt keje yg lg relax best gak kan, haha ;p good luck.

Delete ja~~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm xpe la, bnyk lagi ruang keje kat luar sana. goodluck :)

Teenager Housemaid said...

huhu..
pilihlah yang terbaik utk diri..:D

Tiramisu Fatiema said...

alhamdulilah..hope maknya cepat sembuh..tak pe la..pilihan ditangan anda..huhu..mungkin ade rezeki tempat lain..

Lady Milo said...

jangan memilih sangat... nanti yang dikejar tak dapat.., yang dikendong berciciran... teehee... just my opinion

chemay said...

24jam?
kalau chemay pon chemay tanak kot.
-.-

Mia Adriana said...

aiseh 24 jam? penat tu..

Cik Aini Lavender's said...

1 hari 24 jam?perghh dh mcm polis lak kan..standby 24 jam.hahaaha

btw xpe2 cuba lg maybe rezeki kat tmp lain kot.gud luck ye =p

Siti Hajar binti Noh said...

EE,,baik dok umah cam aq. haha...
p/s: ni bkan kate-kate smangat ni

Hanih Borhan said...

Owh, semoga mak lebih cepat sembuh ye, insyaAllah, yg penting jangan putus asa m'harap & b'doa :)

KaK LimAh Si SupiR said...

aiyooo..mau tolak kaaaa? hew2..pk lah elok2 n bwat keputusan yg betol ^_^

gdsbnga said...

kalau aku aku tak rela keje dekat petronas tuu . seriously . baik keje dekat kedai buku yang mungkin gajinya lagi rendah . takdelah penat sangat . dan tak perlu nak layan kerenah orang sangat . ha gitulah .

zulhilmi tempoyak said...

perghh... tawaran best tu.. bhagian teknikal ek..??

muda lg xpe.. klu dah kawen je la mkin ssh...

huhuhu

Hanamiko Sakura said...

eh! tak nak pi keje pulak... hehehe... dah ada rezeki jangan ditolak.... tak kira kerja tu penat atau senang.... boleh timba pengalaman...^^

AsH ShiKaNo said...

aslkan ko bgia,..haha

mydin kt ane?

biela bell said...

macam2 la pulak..ksian petronas kat situ..kompom jatuh bankrap sbb amir reject keje kat situ..hua3x..ayat giler sarkastik..

kat mydin sini..sini..byk indon..ngeh3x

CekbOlat-bOlat said...

ajennye kau keje.. aku ni mkin mmbesar.. hurmm..

smoga mak kau cepat sembuh ;)

maszull said...

assalamualaikum...wah cutenya kucing tu siap pakai topi buatan sendiri lg...:)

O CIKTEDDY said...

la..knp tolak plak,pluang x dtg bnyk kali..but yela,its ur decision..all the best tuk amir =)


pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

Nurul Aisyah said...

uwaaa..........ikan saya mati...




bila nak update?

eva said...

ahahha.. xnak pulak.. xper.. cuba yang lain dulu.. xyah lah delete2.. hahaha

akuamir said...

aku tak bape sihat lah,, sori weyh lame tak blogwalking.. grr... pening2 kpale..

محمد شهريل القنيطري said...

hahahha..lawak lah ko ni,x pelah buat lh yg terbek!!

mizzkechique said...

alorr, ngape gitu lak.. mn ada keje yg senang.. :)

Arina Shamsul said...

mana2 engko la mir,ikut suka engko la..ada lagak seorang bapak berkata2 tak..haha.

terpulang dengan amir la,mana amir rasa terbaik untuk diri,buatlah..jangan pulak paksa diri buat benda yang tidak suka.nanti sendiri yang tension..bila da tension,kang tarik2 rambut pulak..segala bulu2an dibiarkan berpanjangan..muahahaha.apa yg aku mengarut ni..citss!!..hahaha.

kang keja petronas tu kang,penat sesangat pulak,nanti belog amir ni pun,tumbuh lalang pulak dah tak terurus.btw saya boleh offer jadi tukang kebun disini..hahaha.

maydin pun mydin la..hahaha.

ambik ko,komen aku dah panjang cam surat khabar daaa..haha.

akuamir said...

haha,, tanx sume,, cume aku blom nak sihat lagi,, so blog terbiar sekejapan

Princess Nusy said...

lahai..mydin tu jgk yg dia berkenan..haha..ape salahnye buzi skit..at least pngalaman tu berharga tau..hehe..anyway,enjoy it! =)

EZAD AMIR said...

Cri keje?umor ko bpe skg?ko dok ktne ni?apa kata ko tulis artikel or novel...xpn cerpen..htr kt karangkraf...xpenat pn..disamping tu ko leh wt keje lain lg..hek3..
N smoga mak ko cpt sembuh..abah aq dlu kanser usus..tp skg dh sihat dh...brubat kt hospital x jd,last2 pkai cara kG..bru ok...

Mishter Izwän said...

derr , rugi kaw tolak offer tuh. bkn senang nk keje petronas, time mude nih lah cr pengalaman, cr wang, cr semua di situ, mmg penat keje oil n gas ni. . tp lumayan

O CIKTEDDY said...

oh x shat..bru nk tnye knp x update..hehe cpt sembuh ye,amin!

anismelon said...

moga mak cepat sembuh..

keje mane yg ta penat..tp rase bttr keje petronas dr mydin kot..kene layan kerenah org..

HeNRieTTa JoSe said...

keje asal halal dah cukup...moga ibu anda cepat sembuh...