Monday, February 6, 2012

menang olympiad??

sape pena join olympiad mase zaman skolah2 mude2 dlu?? klo bukan skola pon ade juga benda nie.. aku tak join walopon aku memang minat math add math nie segale bagai.. tapi yang peringkat skola aku join la mase zaman aku form 5 dulu.. oke,, biar aku ulang balik soklan nie kat korang.. soalan yang makeYOUthink


1st skali,, calculator is not allowed,, take that!!

taleh calculator,, wuwuwu



gilaaaa???? aku perlukan calculator!!

korang bayangkan kalau takde kalkulater,, camne aku nak kire 200420052006 x 200420052006 pon aku tataw buat camne.. T.T hasilnye aku menggunekan mase mengire gune bentuk lazim,  habis penuh meje tuh aku conteng..



something salah mase aku kire,, cube kau cek mane salah,, konfem malas,,haha.. nak buat balik pon rase malas

dan selebihnye soalan memang aku jem giler ape bende lah alah nie... *pening



dapat??




sile buat ye




i try bot no




oke nie soalan pertame.. ^^


aku dah jam sangat.. tapi aku dilahirkan walaupon tak hensem tapi masih mempunyai akal cerdas.. aku dapat idea.. yeah it makes me think,,hehe.. dak depan aku nieh budak pakar add math.. dye menang number 2 dalam olympiad nieh.. so aku bagi dye camera aku,, soh dye tangkap pic jawapan dye,,mehehee...



genius add math




bengang giler aku tak paham.. -_-

p/s: mase tuh urat add math sume putus kot,, aku jam giler tak tahu nak buat ape.. patut ler 6 soalan sampai 2 jam.. betul2 makeYOUthink..


minta bantuan sket bole??, buka LINK then click iklan tuh..

24 comments:

ila said...

penah dgr tp x penah join..
adik pernah jugak nk aja bnde2 nie tp malas nk amik tahu.hehh

Cikgu Ma said...

errrkkk..pening!

Yana Libra said...

tak pernah wat la pulak..

akuamir said...

ila-->> ilmu tuh,, belajau jaer.. :)

ma-->> amboi,, cikgu pon pening?? kui kui..

yana-->> oke,, jom buat,, mehehe

CikAnyss' :O said...

haha .. orang pndai , even 2jam pon xpe , better late han never , huu , ajr saya addmath .. kiki

btw i'm new here , alang2 dah masuk ,terus follow je .. huhu ^_^ selamat berkenalan :)

akuamir said...

salam kenal juga.. :D ti kite follow.. ceyh,, gua pakai kite,,bhahhaa..

yatt said...

ak ta buat pon , lalalala

akuamir said...

tapi kau samuk olympiad juga kah?

Muhammad Haziq said...

mati akal aku dol tngok number bebnyak ni=="

Lady Milo said...

tensen tengok. huhu

:: Cik Nur :: said...

yg melihat pun pening, yg kena buat lagi pening..! hadoii...

akuamir said...

haziq-->> jangan mati pucuk suda la

lady milo-->> tahu tidak mengape..

cik nur-->> cikgu menande pon pening beb..

Ash said...

Ak pna msok,dua soklan je dpt do,haha

^_^ Zaza Nur Iman said...

huhu..fening... ^_^

ME,AWATIFHASHIM said...

olympiad gila kau!!!!!!kejang otak ak tengoksoalan tau!!haha

cik Kartun said...

ape tu erkk? tak nak amik tahu boleh? tak suka math.. tak suke no.. tak suke mengira! hehehe

Mia Adriana said...

tak amek add math spm dulu..hahah

CekbOlat-bOlat said...

OKAY fine..anda budak math.. haha

eh..bolat pun suke math.tpii,,,,,,

EZAD AMIR said...

arghhhhhhhhhhh!!!!!!!!aq x minat math!!!!!!!!!!

akuamir said...

waoo,, klo blom amik add math baik jangan tgok nie,, nanti benci,,mehehe..

kau minda dah kronik memang la ezad,,haha :D

Cik Aini Lavender's said...

perghh....terkebil2 ulang baca solan tu.otak plak dh beku.cnfirm kalo soh jwb ni pakai 2 jam CL dok ulang baca solan tu la jwbnya =p

**rela belanja org geniuos tu mkn free 2 mggu janji dia tolong jwb..hahaha

akuamir said...

haha,, tahu takpe,, sakit hati tgok soklan tuh!

capt. keon alhan said...

masuk olimpiad dulu nak dapat sijil tuk koko...aduss,,,kantoi...pergi masuk tempat test,dpt krts,,,conteng sket2 then plan nak tido...tapi slek betul abg yg jaga tu sll lalu kat tepi..shiigan nye nak tido..dah ar perfume dia cam tumpah sebotol kat badan...

akuamir said...

haha,, siot nak sijil jeh,, kan dah kene la berjage 2 jam tgok soalan ulang2,,hehe