Wednesday, December 5, 2012

live in dream: universal studio singapore ea?

salam salam salam... 3 kali salam kalau tuan rumah tak jawap sile balik.. *tazkirah hari ini

gua baru balik melake petang tadi.. aduh,, penat sungguh tidur dalam kerete ni ye.. semenjak hari ahad haritu kalau tak silap gua, gua lepak JB ngan family belah mak gua.. patu senin ngan selase pi jenguk singapore sambil sambil tgok studio depa.. 


sob sob, tak sangke terbaik sebegini tempat die, k lame.. pi sini pon dah bersyukur sangat la aku rase, tak mampu la nak sampai yg jepun ke, disneyland ke.. tapi tak sangke best layan gilep best dohh! super hiperbola jugak la, nak nak yg roller coaster cyber tu ngan transformer the ride even mak pak gua suke giler part tu,huhu.. hardcore punye parents..

cylon yang kaler biru
k yang kaler biru tu gua naik 2 kali, 1 mase awal pagi, satu waktu hujan lebat, gua ngan kazen gua buang tebiat naik juga, aku pon pelik roller coaster die on waktu hujan, gua dok paling depan,, habis kuyup lencun! hahaha..

adek gua nak masuk juga
dalam transformers the ride robot ni ngan bumblebee lah yang banyak selamatkan nyawe nyawe kami yg dok melayang dari satu bangunan ke satu bangunan,hahaha.. real sangat wa cakap lu jatuh dari atas bangunan tu, boleh mati la sape sakit jantung.. :p

k banyak lagi sangat epic kat tempat tu tapi 2 tu favourite gua lah.. 

with mak yg alhamdulillah semakin pulih

ni live show kapal terbang tetibe rempuh dinding jatuh situ, =_=



gua ngan kazen yang main roller coaster dalam hujan lebat,haha

good bye singapore, sile kalah lawan malaysia final AFF suzuki nanti.. :p


xoxo :D

12 comments:

aku HaniAsyira said...

perghhh.. agak2 bilalah boleh masuk tuh.. tgk gambar saje lah

eva said...

arghh jeless.. sepatutnya plan hujung bulan ni tp xjd.. tukar nak ke legoland.. adohai.. frust bila bc ni haha

akuamir said...

ade rezeki masuklahh.. :)

chemay said...

chemay ni nama je dah setahun lebih belajar kat jb tu.
tapi tak berkesempatan lagi nak jejak kaki ke singapore.
sobsss
T___T

محمد رازيق said...

wah syoknya bro. hehe. aku lusa ni mungkin gi sana. apapun tq sharing

akuamir said...

welcome, tapi waktu waktu hujung tahun gini musim hujan, rugi sedikit,, tapi roller coaster tetap jalan,haha

Muar said...

tahniah.heh

CekbOlat-bOlat said...

aku jeling je bace entry kau ni . aci tak ?

jieha zain said...

untung laa amir pegy singapore . insyaAllah, dua minggu lagi jiha ke sana pulak :)

Cik Nur said...

wahh..seronoknya dah sampai sana..

Yana Libra said...

sy yg duk merantau bertahun2 kat jb pun tak sampai lagi..huhu~ :p

yatt said...

ahh, sungguh jeles