Tuesday, December 21, 2010

BEST KE DEWASA??

ℬelieve what you ℛead
Salam pembace sekalian.. jam kini menunjukkan waktu 2.15a.m.. hurm,, kalinie aku nak bertanya,, best ke dewase?? best ke jadi dewase yang kite impi2 kan dulu?? dlu mase kite kechik,, kite... apsal kite?? better aku,,hehe.. dlu mase kechik2,, aku rase nak cepat2 jadi dewasa,, sebab ape?? dapat lah aku beli segale barang yang aku nak,, boleh pegi mane2,, bole beli macam2.. itu je yang aku pker,...=,= NOOB kan kan??haha,, memang.. budak,, kasikanlah..


tapi sekarang,, aku OTW nak ke dewasa,,  barulah aku perasan,, realiti hidup seorang dewasa..!! baru aku perasan,, aku dah ta tengok cerite2 kartun,, aku dah hilang minat kat jajan2,, tak minat kat mainan2,, kenape ek?? hebat betul la perasaan yang dlu membuak2,, meraung raung klo ta dapat permainan idaman,, tapi skunk perasaan ue sume hilang...


klo dlu aku bace doraemon,, skunk bace wisel,, dlu pegi komputer main game,, skunk pon pegi komputer,, tapi kureng minat sangat ngan game,, layan internet pulak.. dah bole kahwin da pown klo nak,,haha..(tak patut).. dlu ingatkan sedap sangat klo dah dewase,, bole buat keputusan sendiri,, abang dah ta bole marah2,, tapi realitinya,, kene pker masak2 dalam setiap tindakan.. 


kalau dulu,, aku buat karangan '' aku sebatang pensel'',, tapi kini aku buat karangan,, ''bagaimanakah malaysia mampu melonjakkan ekonomi negara??'' ade juga essay tentang bio macam microorganism,, amoeba.. baru2 nie aku kene siapkan assignment biology tentang ''endangered ecosystem''..


rupe-rupenye,, bukan senang jadi dewasa nie,,
matang,, tanggungjawab,, duit,, ah senang kate sume pentinglah.. kalau tak pandai jage diri,, mmg ketinggalan lah kite.. tapi kite takkan dapat ujian yang tak mampu kite harungi,, believe what you read,,haha.. pape pown aku still remaja dan banyak lagi yang aku ta napak tentang dewasa,, aku berada dalam umur yg paling optimum stamina nye,, huah.. selagi ade waktu mude nie,, gunelah sebaik mungkin,, sebaik baik orang ialah ORANG YANG TIDAK MELAKUKAN KEJAHATAN KETIKA DIA MASIH MAMPU..




6 comments:

isyah said...

best pe dewasa...cume kne pkir di luar pmikiran sket lahh..huhu

akuamir said...

tapi aku tanye mmber2 kat FS,, sume jawab jadi budak!!

isya said...

tuu sume kes prangai cm budak2..!!tp,, jdk budak lg bezz..tp,,syg dh berlalu..haha

akuamir said...

haha,, ko nie pker ta tetap la,, dah kate jadi budak2 pulak yg sedap,, aish,,haha

inipaencomot said...

menuju ke arah dewasa = disaster+derita+menangis
hukhuk
tak suke oke !
:/

tapi kena hadapi la kan
life is all about moving forward ~

akuamir said...

yeah,, komen yang menarik..!!
disaster,, derite,, menangis,,

mmg banyak hal