Tuesday, May 31, 2011

BERSIAR WAKTU TENGAH MALAM



videokeman mp3
Walking With a Ghost – Tegan and Sarah Song Lyrics


i was walking with a ghost~


dari kecik lagi aku mmg minat dengar pasal seram2 nie,, walopown mase dengar best,, tapi bler bende ue bole berlaku,, cuak gak an.. tapi takat 17 tahun aku lihat dunie penuh maksiat nie ta pena ternapak la pulak.. kene kacau pown skali je,, itu pown kire da trok la,, kat kelas 4 btech,, jumaat,, pukul 1.30 pagi.. aku ngan bulat 2 orang pegi BA,, alah da malas na cter.. besok pagi menyesal pulak malam ue ktorang ta cari2 mane taw2 bole kenal.. :D


itu pown 1st time bg bulat,, tapi terbaru bulat kene kat floor sendiri dalam pkol 3 pagi,, ade kpale atas loker kasut katenye.. tapi camane pown,, aku tetap minat ah dengar bende2 seram nie,, perasaan takut hantu ue sala satu perasaan yang best la bg aku..


hantu2 nie sume ade care tersendiri tok kite elak,, klo ta taw,, cube click nie,, cara berlawan dengan hantu,, mesti pasnie dah ta risau munye..

************

negeri 9- Jam tepat 12.30 pagi,, bro aku,,(bole click)  amir luqman,, kazen2 aku,, uyun,, haziq,,zakwan ngan aku g kluar makan,, nie dorang dah lapar tahap ape tah.. aku join je,, si kazen aku bawak DSLR skali kononnye na cari port buat profile picture,, kalau ta tukar profile picture tak sah zaman skunk nie,,haha..

si bro aku yang bawak kete,, tapi kete si uyun.. cari kedai,, makan2 lepas sampai 1.30 pagi..  pasue nek kete lagi pegi lak cari port,, 1st pegi kat stesen bas,, yang mase ue mg kosong lengang,, TAPI ade sorang perempuan tue ngan sorang laki tue dok kat tempat tunggu bas,, sumpa aku cuak tengok
muke nenek ue putih pandang je kete ktorang.. tapi aku yakin itu orang asli.. erk,, maksud aku itu orang biasa..

pasue pegi snap2 pict kat bole dikate pekan la,, bangunan ue bangunan lame,, sejak 1929,, bukan masuk,, amek kat depan2 je.. tapi mase ue,, jalan dah lengang gler,, tapi dalam satu deretan kedai ue,, ade satu kedai ue open lagi,, sorang cine jage dok depan kedai ue,, brani tol chong ue..

then tetibe ade 2 org polis meronde nek motor lak kat situ,, berkejar sume masuk dalam kete,, tapi polis ue buat tataw je aku ta taw asal.. aku ingat ade org call pasal ktorang mencurigekan.. then sambung nek kete,, cari port lain,, tapi dalam kete ue lah dah banyak amek pict,, bising2 gak ah.. then bro aku g menakut nakutkan si uyun,, brenti tepi jalan,, brenti kat kete kosong tepi jalan,, ma
suk jalan yang sunyi tade lampu,, ke kubur cine,,wahah... mase ue si uyun da jerit2 r minta antar balik,,wahaa..

pasue bro aku cter lagi

"pena tgok video hantu prancis ta??"

"iman!!(gelaran bro aku kat org terdekat)"
"situasi same r ngan skunk,, bawak kete tengah malam,, pasue ade sorang bawak camera dok blakang,, pasue ade sorang gurl tumpang,, bler camera pandang gurl ue je,, camera rosak2 sket,,"

"#$@$#$%"

"lepas ue pompwan ue minta tronkan kat satu tempat,, tempat kat mane dye eksiden dan MATI"

sume mati dalam eksiden,, tapi camera slamat,, nie video nye.. jangan ta tengok!!







huuu,,, meremang jap mase ue.. then benti tepi jalan,, aku,, haziq ngan zakwan kluar na g cabut banner kawen kazen aku,, kakak pade si uyun.. ktorang kluar je dari kete,, bro aku terus pecut tinggalkan ktorang 3 orang kat tepi jalan,, sambil jerit,, "JALAN KAKI!!!!"

cilake..

100 meter gak ktorang jalan kaki,, baru dorang datang balik.. time ue pkol 2 pagi,, then ade lah beberape mat rempit wat bising,, seb bek ta kene kaco..

skunk nie ape patut dibuat,, berterime kasih sebab datang ke maki sebab tinggalkan..

tengah drive snap pict :x





2 comments:

MuaR BuDak sTiLo said...

betul ke yang bulat nampak tu?kt aspura banyak hantu ek?aspuri ada gak .tapi aku tak pernah nampak ..

akuamir said...

betol lah katenye,, t lah aku usyar,, ta banyak pown lah,,