Thursday, May 31, 2012

no specific title, just post tuk bakal cucuku?

tujuan post kali ni bukan nak berpolitik, tapi just nak mengabadikan memori aku yang masih terpahat di ingatan.. seperti peribahase pahat dan penukul,, kini aku tak tahu nak cakap ape tadi.. . . . . . #$%&*

kepade cucuku yang tengah bace post atok nie,, ni atok time puluh puluh tahun lepas,, skarang nenek kau pon dah berkedut cuu,, tapi atok sayang jugokk, uhuk uhuk *batuk

okay dah sebulan atok tak buat post,, sebab memule nak post gambar time birthday kawan sekelas atok mase mude mude dulu  ni haa,, yang bercite cite jadi doktor gigi,, mungkin time cu bace skunk dye dah banyak klinik dah tu, senang ekau nak cabut gigi susu kau nanti..


1st--> 30 April 2012



birthday dak Fana yang digelar OT mase dye masih mude... =_=



Peja, Fana, Yatt, Jah, le me

cuu,, jangan tak ikut perangai atok cam dalam gambar atas ni.. bukan pasal tu, pasal care makan kek tu,, alah zaman atok dulu pempuan manelah geti segan cuu..




2nd --> 15 May 2012


berite mengejut mengenai pemergian arwah cikgu Bibi,, atok ngan geng-geng datang melawat dan sempat melihat wajah arwah sebelum dikebumikan.. Ketua Menteri Melaka , Dato' Ali Rostam turut hadir ke rumah arwah,, mungkinade bau bau bacang ke hape tak taulah..


jenazah cikgu diusung ke tanah perkuburan

kemudian pade 17 May 2012 seorang laki kawan skola atok meninggal dunie Nurul Syazana Salimin a.k.a Nana.. T.T


3rd--> 25 May 2012


atok dengan tak malu nye datang maktab tempat atok blajar mase zaman skolah dulu menyambut  hari guru dan buat tahlil tok arwah,,


cube teke mane satu cikgu?

p/s: maafkan kami, maafkan kami, maafkan kami,  maafkan kami

36 comments:

Nyamuk Terbang said...

bila nk dpt cucu??

Yana Libra said...

atok ni cam kaki pompuan je masa muda2 dulu..huhu~~ :p

Muar said...

cucu2 kau yg bersuara ni haa (komen2)

Rapunzeel Cikilolo said...

entri utk cucu? sedih cucu ko baca. haha

Muar said...

kau lg ramaii nnti

aku HaniAsyira said...

atok.. atok.. atok.. atok.. atok.. atok..

AsH ShiKaNo said...

lama kamu menyepi lor~

Azee Hana said...

bape umur atuk ni...cuu nak tau la..

Ainn Hazwany said...

atuk, cucu tumpang lalu yee. Hehehe :)

eva said...

mesti cucu awak lagi hebat dr awak haha

gagah betul atok ni blogging sampai tua.. haha

biela bell said...

cucu tutup muka baca blog tok nya..hahah.

wan niahix said...

hahahk... terbaek... mmg cucu akan tengok sll blog atok ni... hehe... ^^,

Just Kidding

Cik Aini Lavender's said...

haish,
nmpk sgt zmn muda2 atuk dipenuhi dgn kaum hawa ye tuk tp xkisah lah sbb cucu skrg pun dipenuhi dgn kaum adam gak..

mn la nk tumpahnya kuah kalo x ke nasi ye tuk..cu pun ikut perangai atuk muda2 dulu lah nih :)

Ct Mawa said...

haha..bila la nk b'cucu nya 2??

~Sweet Honesty~ said...

haha...ntah2 cucu dh tak men blog2 ne atok..(^_______^)

dyabunga said...

umur atok berapa?hihi

Chic Na said...

zaman cucu nanti xde dah blogger2 bagai ni. hikhik.. :)

Ayuni said...

yes, u make me think....

SaddLone said...

cucu kau akan datang mesti geleng kepala tengok lifestyle kau kan..hehe

mcm diari je post ni..teratur je aktiviti.

Marya Yusof said...

As salam atuk,

Hik3... Atuk ni ramai GF ye masa muda? hehehe...

Al-Fatihah buat arwah...

Cikgu yg belakang benda hijau tu kan??? hehehe agaknye ;))

Cinta Misteri said...

Cucu atok...msti atok tk penah tunjuk gamba2 kt atas tu kt nenek. Apa kata cucu atok tunjuk kt nenek.
*itupun klau nenek tk nyanyuk lg mcm atok kamu...

{guraunaaa}

♥ wawawawa ♥ said...

byk benda jadi dlm bulan april nie tok oi~ huhu

sedih cu

Mishter Izwän said...

mule2 mcm hapy jek entry ni . tp ending bnyk plak yg pergi buat slmenya. sabar ye atok . gg da cabut lom ni

dear yayah said...

takziah buat kwn n cikgu y dh pergi menghadap Ilahi.. moga roh diorang sentiasa dicucuri rahmatNya..

amboi, sape la nenek tuh.. bertuah sungguh dpt atuk cmni ye.. moden :P

Cik Nur said...

Al-fatehah buat mereka yang telah tiada...

sejak bila jadi atok ni amer...?hihihih

Nurul Aisyah said...

hahaha.....
amboi 4 org tu...
hahaha

ni kenapa jadi atok pulak? hahahahaha

Nurul Aisyah said...

btw, takziah sy ucpkan sbb ckgu abg amir dah meninggal...

kay_are said...

ni dinamakan dasar pandang ke depan.. tapi depan sangat tu bro.. kebelakang sikit..

soalan tu, tak pasti mane nak tengok online.. jarang stream.. bese download or amek kat member je.. tapi kalau anime.. leh g sini kot http://www.gogoanime.com

chemay said...

untung nenek cucu tuu.
dah tua2 pun atuk still sayangg.
:P

Hanamiko Sakura said...

baik tok. nanti cucu pergi klinik kawan atok tu untuk cabut gigi susu.. hihi

O CIKTEDDY said...

dh cukup 4 tu..bila nak wat majlis?ekeke

takziah jugak..

TF said...

Takziah utk arwah cikgu..happy belated besday gak tuk membe tu ek..haha..entri utk bakal cucu..

widiea azira said...

cuuuuu. .kalo ko baca entri ni bg lerr nenek widiea harta pninggalan atok ko dulu yer cu. .nenek ni slalu komen entri atok ko. .

Firdaus Osman Sawadi said...

atuk nie memang larh... hahaha, belum kawen dah jadik atuk...

si kiut lavender said...

amboi..klass kau atukk yerk...


takziah utk arwah ya..

CekbOlat-bOlat said...

make me think la atok nih, yokk!

al fatihah :)