Friday, May 11, 2012

di ambang eksiden??

pergh aku menggigil tangan tengah hari tadi lepas balik dari solat jumaat.. aku dok paling depan kat traffic light skali ade kete dari depan kejar lampu hijau lalu terlanggar lori then tercampak sket lagi nak langgar aku,, rasenye dalam kelajuan yang sangat laju.. krono loji


ALLAH selamatkan kamuuuu


coklat - lori minyak
biru - kete terbabas
X merah - aku sebagai target
kuning - motor sempat lari


jike ditakdirkan dye merempuh aku,, aku takut bombe kene berusehe mengeluarkan aku.. T.T

28 comments:

Shida Irni said...

Takmau amir mati lagi :(

Alhamdulillah, selamat :D

Hanamiko Sakura said...

Ya Allah! alhamdulillah amir selamat.. kita betul2x tak tau kan bila kita meninggal.. kalau saya dkat tempat amir.. insaf saya.. Allah bagi peringatan dan peluang tu.. gerunnya..

LynnDamya said...

Alhamdulillah, ajal Amir masih belum smpai lagi..selalu beringat lah ye, masih ade peluang utk bykkan ibadat dan kebaikan :)
kdg2 geram jugak, bila kita dh betul2 ikut rules, tp ada org yg langgar dan babitkan kta sekali..hati2 je lah di jalan raya ok..hehe

chemay said...

alhamdulillah selamat.
Allah panjangkan lagi umur amir.
:)

*orang motor tuh pon kan?
:)

Cik Nur said...

Alhamdulillah....!

ALLAH melindungi Amir...:)

syukur sangat2,...

dear yayah said...

ya Allah, malang tuh tak berbau kan.. Alhamdulillah amir selamat kali ni... :) jaga diri baik2

TIM_Fahid said...

alhamdulillah kau selamat...

Siti Hajar Noh said...

kau boleh jdi saksi kmalangan nih...haha. alhmdulillah kau selamat...

MuaR said...

asal perkataan kuning tu warna hijau ==

Cik Aini Lavender's said...

alhamdullilah atuk x pape =p

mmg Allah nk selamatkan atuk la tu,take care ye :)

~Sweet Honesty~ said...

kdg2, kta yg jdi mangsa kecuaian org lain..

maszull said...

assalamualaikum...nasib baik x ada apa2 berlakukan...

aku HaniAsyira said...

alhamdulillah.. selamatlah selamat kan.. nyaris2 tuh mungkin nasib malang kita belum lagi.. takpun mang Allah takdirkan kita tak kena eksiden tu.. =)

widiea azira said...

bentu kereta ngn lori x menjadi, so sy x faham. .boleh? haha

Yana Libra said...

Alhamdulillah..nasib baik xkena ~




p/s:awak tak tau ke sape leonerz?? huhu~~

eva said...

masyaAllah.. ;0

CekbOlat-bOlat said...

kau msih terselamat ! ya Allah mendebarkan.. >,,<

si kiut lavender said...

alhamdulillah.

xjadi apa2
allah lindungi amir..:)

Zaza Ridzlan said...

alhamdulillah amir xde apa2...

O CIKTEDDY said...

Alhamdulillah..msih boleh taip entri lg ha..^^

TF said...

Alhamdulilah tak de pape..moga sentiasa hati2 lepas nie

Mishter Izwän said...

aku hampir tertipu dengan kale tulisan kau. mati2 cari kale hijau kat gmbar tuh . hahaha

syukur lah kau tak de pape . kalau tak . senyap seteru blog mung ni

Kamsiah said...

salam
alahai...hanya beberapa langkah ja tu..nasib baik..:)

biela bell said...

alhamdulillah..diberi peluang bernafas di muka bumi ini..malang tidak berbau..jadi..sentiasa berhati2..huuu~

Teenager Housemaid said...

Allahu Akbar...
Alhamdulillah awak selamat..ya Allah ngeri lah pulak kalau bayangkan

Muhammad Are Zip said...

wah bro lu x ad cita sama gua puong??

Marya Yusof said...

Allah utuskan malaikat lindungi kamu kerana belum smp msnya... Syukur Alhamdullillah...

Byk2 kan bersedekah utk elak kejadian tak diingini... insya'ALLAH :)

Busyra Bt Takiyudin said...

alhamdulillah selamat :)