Sunday, September 4, 2011

kenapa cina bising?


SALAM
bukan mahu bikin panas bukan mahu cari itu gado2 ea.. tapi bende camni sangat annoying lah kan bagi pak cik makcik yang da kerepot na main kat cc tu dengar depa punya sore.. toksah bising sangat la main DOTA tu..  abang gua main juga,, cakap dengan orang kat kl ta menjerit pown.. yang hang cakap ngan orang depan kat cc pown macam kawan hang kat hujung dunie..

gambar hujung dunia


cube kau pegi kat kepsi ka,, mek di ka,, pizza hot ka,, kalau tempat tu penoh,, nak2 penoh dengan golongan yang aku maksudkan,, sure2 bising,, tapi dek kerana kita dah terbiasa,, so no hal lah kan.. cuba lah buat eksperimen,, tibe2 kite pulak menjerit2 nak borak tu,, sure2 kucing pandang slack nye..





this is serius bisnes,, man

hurm,, sebenarnye kan,, dorang nie bising bila berbahasa cina.. perasan tak cina yang cakap melayu tak sebising cina cakap bahasa dia.. aku dlu ade kawan cina tu,, kat skola mase negeri sombilan dlu.. name dye Tong Tai Yik Lim Li Meng,, dye kate certain2 bahase cine tu,, kalau disebut perlahan jadi maksud lain atau tade maksud.. contoh nye.. Saaaa~~~ (laungan),, maksud nye BODOH atau BEBAL atau seerti dengannye..  tapi kalau dye kelintong aku,, tataw lah kan.. tergelak sensorang kang bace bende nie..





p/s: semalam cik sahabat belanja,, siap tunjuk resit,,haha,, tanx..

10 comments:

MuaR BuDak sTiLo said...

wei ,,sensitiviti kaum nie...habeslaaaa

akuamir said...

baca la sampai habis,, dorang kena cakap kuat sebab maksudnya bole brubah,, :)

Abhamz said...

salam, menarik....

akuamir said...

salam,, tanx.. :)

'mitchie' yusoff said...

betol tu ... sokong sngt

akuamir said...

wohoo,, ade sokongan moral lagi,,haha.. tanx..

Firdaus Sword said...

aku nie bukan ape, even though aku ade darah cina tapi betul lah ape yg ko cakap amir,,,

akuamir said...

haha,, biar lah merekaa...
memecah kesunyian di kawasan sunyi,, patut ah selamat dorang jalan tempat sunyi ek..

MuaR said...

aku tahu .saja nak provokasi kao ..haha

akuamir said...

haish,, aku da takot dah.. :(