Friday, August 26, 2011

harap maaf, pencuri akan didakwe

SALAM,,
hap tuih,, napak tak amaran kat atas ue? hekk,, biase jumpe kat market2,, supermarket, marketing, masket rider,, yg market2 sume lah.. dh bgtaw dah,, hukum laki & pmpwan yg mencuri kne potong tangan,, apsal lah brani sangat na mncuri curi nie?? nie lah kesan klo ta ikut hukum ALLAH kot,, mkin ramai lah sesat.. orang dah cakap,, malu bertanye,, sesat jalan,, EH,, tade kene mngene..

opocot!!

kan mak dah cakap jangan mencuri,, tgok sape susah?? kecik2 tanak main guli, dah besar mencuri plak..

******************

nak dijadikan movie,, kat maktab aku lah,, akhir2 nie kes curi dah melampau ah,, pengertian pencuri dari buku jaguh mengatekan "mengambil hak orang lain secara sembunyi yang disimpan di tempat simpanannya tanpa izin" inilah berlaku kat form 1 floor aku,, dak ayam itu.. maksud aku org panggil dye "chicken".. yummy :'') ah, maap,, loker dye artu balik2 skola je loker rosak trok,, pintu loker mmg macam dah cair, lentik poik.. baju trabur, tp PSP ngan HNSET kot yg dicuri.. dompet ta pulak diusik, maybe susa na simpan, or cover klo kntoi,, haish.,. lagi satu dak beriman(IMAN) kat depan bilek ak pown same,, loker kene peca masuk hnset hilang,, pdahal mmg tmpat simpanan dye dye sorang je thu.. so,, mmg kene slongkar btol2 arh tu..  BINAWE..

PSP pakcek google

yg aku artu pena la gak time bangun tido,, nset aku ngan nset pedot (bukan  name IC) hilang ah.. aku pnyelah glabah gletek cari sampai blok seberang.. but then aku jumpe kat iron bay,, trbiar.. mmule dah lege lah,, skali cek balance,, tinggal rm5,, woi!! malam tadi rm 18 weyh!!

lepas frust menonggeng
harap2 la bacaan yassin tiap2 pagi kat surau ue dapat memberikan pengajaran dan pembelajaran kat pencuri2 nie,, jangan lah tido je bace yasin ue,, mane nak berkat.. 

p/s: naik maktab nie klo ade dak2 yg disyaki mencuri,, balik patah tangan ke,, hilang jari ke,, sebab ape tu? pkir la sndri,, assalamualaikum.. 

reply to p/s: sebab main mercun!!. sebab jatuh tangge!!

p/s: ..=,=..

6 comments:

muar said...

tade kje ke ..abes kdit tu ..haish ,,pe kena laa

akuamir said...

budak2 skunk.. eceyh,,

Nama saya Nawa je said...

bersyukur jelahh jumpa balik hp tu. nsb baik bdk sbp xleh bwk henset. kehkeh XD

akuamir said...

eleh kau,, konpem2 lah sume bawak secare haram,, tak halal ue,, hehh,, :)

Firdaus Sword said...

aku bnci pencuri kat maktab... kne panah petir baru tau mcm ckgu norrohaizad cakap..

akuamir said...

taw tapew...