Tuesday, January 31, 2012

tak terkate sebenarnye kalau terkejut??



orang tue-tue nie lagi banyak makan kepsi garam.. ape yang dorang ckap sume dipercayai tanpe eksperimen di makmal.. kalau dorang cakap jangan dok atas bantal,, orang tak duduk.. jangan nyanyi kat dapur,, nanti dapat suami tue..sedangkan ella dlu nyanyi kat dapur sampai skunk ta kawin pon.. siti nurhaliza erk,, itu citer lain..

korang pena naik roller coaster?? kalau korang menjerit tuh dapat lege kan hati kan sebenarnye,, tapi cube korang pena naik space shot?? dlu gua naik terkejut sampai tak sempat menjerit.. :O kalau terkentut pon angin tu masuk balik duduk diam-diam kat dalam..

tapi kalau ade yang terkejut macam nie gua tak tau asli ke tak,, epic success sangat nieh..



 * * * * * * * * * *
 ni ade short comic best gila,, korean punye,, tapi dah dibahase inggeriskan..


p/s: dah bace komik komen bagitahu keyh^^

Monday, January 30, 2012

ketot tak berbulu

BULU..
cecite nie tok sape yang masih belum berbulu mahupun yang belom mencapai ketinggian impian.. atau berat badan ideal.. ye!!! anda lah orang tuh.. tuh payah nak nyorok belakang tiang la nampak jugak perut tuh boyot..

bro,, gua bukan mau mengutuk
baru-baru nie gua jumpe mmber gua yang  sekelas ngan gua 4 tahun lalu.. gua silap.. dulu gua pandang rendah kat dye..

gua kiri,, dye kanan
tapi lepas 4 tahun,, kitorang jumpe balik di dataran pahlawan,, bukan sebagai pahlawan.. sekarang dah terbalik.. gua terpakse memandang tinggi beliau.. memang tak ada lelaki setinggi aku, tapi yang lebih,, tinggi,, banyak..^^

bro,, pinjam gambar
kpale gua kini senang disiku.. ape tips yang bole dikongsi ye?? senang jeh,, sebelom tido pergi bergayut.. walaupon tak betul,, kite iyekan ajelah.. jage hati kawan punye pasal.. kalau orang dalam banjir pon boleh bergayut,, kao biler lagi?? sampai biler?

ler,, skali gayut macam nie..

tapi masalahnye dye nie jenis tak BERBULU.. tgok kaki waoo :O licin.. kalau-kalau semut lalu pun boleh tergelincir.. pencuci muke ku pon tak dapat melicinkan muke gua macam kaki beliau.. dan tibe-tibe gua rase geli macam gay pulak biler gua bace balik ape gua tulis nie.. buang tebiat ke ape??  kire muke beliau clean face,, takde misau jambang janggut sume.. tapi dalam usehe tuh.. tunggu lagi 4 tahun la gua nak tgok jadi ape plak kan.. maybe jadi macam...

erk,, yang nie comel sangat,,haha

p/s: cukup bersyukur dengan diri korang skunk??

Sunday, January 29, 2012

budak town

salam satu-satu saya sayang ibu,, due-due saya sayang ayah,,-tige-tige,, sayang abang kakak,, satu due tige sayang semuanya..


semalam gua menggunekan sise-sise hidup gua sebagai penganggur,, pergi la hang out bandar.. mak lang nye,, gua kene naik bas pasal lesen pon tak dapat lagi,, nak tunggu JPJ alamat bulan depan la bro.. mmber gua nie kenal sejak form 2,, memang pecah usus jadi balik,, pecah balik la klo layan dye punye lawak.. kalau dye masuk maharaja lawak mega konfem2 tak layak.. sebab dye bukan artis.. tapi kalau2 bawak pergi dataran pahlawan tuh,, mmg dapat diskaun la ngan dye nieh,,bhahaha.. klo kitorang nak beli tiket wayang,, mau sampai 5 minit dok tergelak jeh ngan akak kaunter pon layan,, haish.. nak beli air pon,, sampai datang satu akak tuh bg diskaun punye,, wao :O


nie lah dye..

ape bende,, nie bukan!!



walamak,, kalau pakai spek ade gaye bradd pit..
b4 balik,, sempat berkaraoke lagu JAMRUD- SURTI DAN TEJO,, sumpa lawak lagu dye,,hahaha..



hari berganti hari,, gadis berganti jande,, bayi berganti mayat,, awek tak dapat2 lagi,, aku terpakse meninggalkan beliau setelah petang menghampiri kerana bas tak menunggu aku.. YA,, AKU YANG TUNGGU BAS..  dari aku sorang diri tunggu bas,, sampai 56 orang,, bas tak sampai2,, YA AKU KIRA ORANG..


di mana ada kemahuan..
jadi macam nie..


di situ ade highway

tetibe gua terkejut nape sume dari side kanan tuh berlari melintas jalan ke side kiri.. sedangkan biasenye bas datang dari side kanan.. adekah coach kami menjerit 'CHANGE SIDE!!'?? takde.. tibe-tibe...


haa?? bas kat situ?




dari aku orang 1st,, last2 kene berdiri,, celake ke ape??



paling tak tahan dalam bas tuh pulak ade budak baye kawan dye,, dalam umur 10 tahun aku rase,, merokok plak.. haish,, ni lah BUDAK TOWN la konon.. sampai biler der??  sori bro,, gua tak minat.. minat lagi gua kat kembar lisa surihani dari rokok sebatang.. pape pon ni maybe last time gua naik bas pergi town..


p/s: sori der,, gua mane geti lukis

Thursday, January 26, 2012

pra test moto kah? bukan,, motokar..

semalam gurukul bgtaw harini aku pra test,, kan main kecut lagi tali pusat,, sebab aku belom hafal jalan lagi.. bukan pe,, aku tak hafal mase biler nak belok nye tuh.. so,,  balik rumah gua terus cari kenalan2 gua yang da lepas,, ape itu pra test?? maka mereka terpakse membuka kamus.. gua malas nak pikir gua pon mule kan rancangan melukis pelan jalan gua.. pelan A..

la,, awat tak hafal punye lah senang

laa,,, rupenye aku dah hafal... tapi macam rompakan,, mesti sediakan pelan C juga,, ape2 hal..

okey,, pasti lulus!
p/s: alhamdulillah,, tadi aku dapat tester yang banyak cakap,, kete yang best,, dan ade kete L kat depan senang aku follow.. :)
iklan -->> A sweet CNY ad by Julie's!

Tuesday, January 24, 2012

sape takde BB,, nak BB bace lah^^

korang tau tak,, sume facebookers skunk boleh gune blackberry(BB)?? korang pena terpikir jeles tak ngan mmber2 yang update gini..

eeii,, bajet giler mamat nie
haha,, berlagak seyh ngan BB,, padahal habis sume2 tertipu.. aku dah cakap dah swear aku takde BB dalam status tuh pon orang ta percaye,,haha.. ade 2 care.. 1st klo nak senang direct dari komputer or laptop korang..

search status via blacberry,, amek yang gambar spider F

korang akan dapat makeYOUthink blackberry,, ha,, pilihlah yang mane berkenan.
*sukati je makeYOUthink blackberry plak,, takde keyh

nah,, sekarang anda bole mula berlagak tanpe keluar modal,,haha

* * * * * * * * * *

as salam,, itu klo direct dari komp,, tapi klo handset korang ade android application,,  atau korang ade galaxy tab,,  korang leh search kat android market.. status via free!!

application nie menyediekan 100 device korang bole via-via kan,, tertarik??

ha,, mesti ade yang dah ta sabar na berlagak.. nasihat aku,, gune just for fun keyh..


p/s: jangan sebarkan,, khas buat follower setia ku yang terchinta!!^^

Saturday, January 21, 2012

fenomena likers!! like ker??

semenjak due menjak nie,, ramai facebookers mencari2 like terbanyak hanye tok kepuasan.. sedangkan penat nak mencari like tuh aku tgok kesian pon ade,, nak gelak pon ade.. klo nak senang dapat 'like' kat status tuh,, jadi la artis bowling wood keh,, klo nak lagi senang,, tukar name jadi mark zuckerberg,, pastuh tulis status cam omputeh,, konpem banyak like,, haha.. 

haa,, yang macam nie aku nak gelak,, 

aku pena la test skali kan,, nak merase puas,, skali aku post,, direct 5 like,, nampak sangat tak bace,, hahaha.. tak rase ape pun.. kot..

:O   oke,, bukan 5,, 

p/s: dah bace jangan lupe like.. :) bhahahaa.

Thursday, January 19, 2012

Islam tak wajib pakai tudung,, paham bebetul

ade tak girl yang nyanyi "i'm sexy and i'm know it"..??



haha,, nah,, video terbaik ku pernah lihat camane dye berdakwah melembutkan hati orang tuk pakai tudung betol2.. ha,, hang pon same,, tengok sampai habis tauu.. ade selingan ustaz azhar idrus skali,, hua hua..



ha,, sangat best video cik beah nie,, ohsem kan kan?? bebetul makeYOUthink


p/s: sound effect dye pon best2

Tuesday, January 17, 2012

bunuh dah biase,, tapi video last tuh belum biase lagi,, srius best

sape pena pergi china?? betul keh?? world record kematian bunuh diri paling tinggi dunie kat china.. dalam sejam,, beribu ke ratus orang mati bunuh diri.. so,, kematian kat china tuh perkare biase dah.. kes langgar lari pon kes biase.. kes bunuh pon kes biase.. isk-isk,, mintak2 malaysia dijauhkan dari bende-bende camni.. layan video-video porn nieh..


video atas nie budak kene lenyek lori,, then lori tuh blah.. pastu sume orang yang lalu buat bodo je kat budak tu yang masih hidup atas jalan.. sampai kene lenyek kali ke-2




video nie bukan tok under 18,, sorang girl mati dibunuh stranger kat tgah jalan,, tapi orang lain just lalu tgok jeh,, tak tolong langsung..


apelah nak jadi dunie sekarang.. harap malaysia jadi tempat paling aman dalam dunie,, dipenuhi orang yang tolong-menolong,, kalau berak,, ade yang cibukkan.. klo mandi,, ade yang sabunkan.. tak tak!! senanye dunie aman klo dipenuhi orang cam dalam video nieh.. :)




kebaikan yang dimulekan oleh arkitek,, diteruskan oleh semue orang,, sampai balik kebaikan tuh kat dye.. :)
mesti terharu tgok video tuh..


p/s: bestnye hidup masyarakat camtuh!!

Monday, January 16, 2012

knape dye orang??baik sangat

aku taktau knape,, tapi ramai member2 ayahku,, member2 mak ku,, yang baik ngan family kitorang.. :') bukan baik baik,, tapi buat baik then baik then baik infinity.. nie antare yang dapat aku senaraikan..


1st-->> yang paling aku ta bole lupe,, seorang cine tuh tiap2 tahun belanje family ku berbuke puase di hotel,, kekandang sampai 2 kali dalam staun tuh.. dari aku kecik sampai skunk nieh,, dye still blanje tiap2 kali bulan ramadhan..

wuuu (bukan fuu)

2nd-->> restoren depan taman aku tuh,, tiap2 kali makan dapat murah.. kekandang makan banyak tak yah bayar..  klo aku pegi sorang nak bungkus pon dapat murah woo.. yang rm9 dapat rm5,, yang rm14 dapat rm10.. macam tu lah stiap2 kali,, tak pernah ta dapat murah..

lain kali makan banyak camni plak

3rd-->> sorang member makku nieh,, rajin sangat datang rumahku,, biler2 dye bole datang tetibe.. stiap kali datang mesti bawak makanan keh,, hadiah keh.. banyak pulak tuh.. kekandang sbelum balik bg aku rm50!

secret recipe you dye bg,, indulgence tuh..

p/s: seronok menerime,, seronok lagi yang memberi sebenarnye.. :) korang camane?

Saturday, January 14, 2012

elok-elok na blanje,, kan dah kene mengate.. !!

"jah,, jom makan,, aku belanje.."



"haish,, ko blanje aku takde hal punye.. dik!! order.."


* * * * * * * * * *

:O

waooo.. :O
gulp..

HAHHHH!!!??

stengah jam kendian..

* * * * * * * * * *

hambik kau,, bukan muntah darah lagi,, muntah pelangi terus

p/s: klo orang nak blanje,, ambil lah yang patut je.. jangan kite plak yang melebih.. elok2 orang ikhlas na blanje ta pepasal kene mengate jee,, haha..
-peace no war-

Friday, January 13, 2012

P atomati,, P manu ek?

ape pandangan korang biler ade lesen auto ngan manual yang diasingkan nieh?? ape2 pon,, setiap kete mmg ade 1 gear jeh!! bukan cam ade org kate,, ade  5 gear tak termasuk 1 gear reverse..

fast selling

new arrival

hah,, nampak itu je yang membezekan kerete auto dan manual,, sampai sape amik lesen tok picture ke 2 taleh bawak picture pertame... tapi aku tipu je, sebenarnye ade lagi beze lain.. :p

ade relationship ngan picture 1st
papaku kate diorang mengade2 nak buat lesen tok kete auto dah menyusahkan jerk,,ahahaa.. katenye takde beze, tapi tok aku yang blajar manual,, aku yakin orang  yang blajar auto takkan hidup la nak bawak manual klo tak blajar,, seriuss..

Tuesday, January 10, 2012

if blogspot is real..

camne kalau bende biase dalam blog dipraktik di dunie realiti...??



"haloo,, nak pergi pekan ke? i follow u,, u follow me okeyh^^"


-ape nie ta pena kenal ttbe kene ikut,, macam penculik je nieh.. :(


ade tetamu yang tak dikenal datang rumah tak bagi salam tetibe jerit2..


"HELLOOOOOO jalan2 sini,,hehehehehe"


-=_= terkejut I,, GILER..


kalau silent reader plak camne??


seorang perempuan meluahkan rase cinte kepade lelakinyee.. awwhh~


"sayang,,, I lap u baby.."

............
"baby,, i lap you,, walaupon u tak basah"

.........
"U dengar tak baby??"

i'm a silent reader okeyyhh
"sanggup U,, taknak kawan ngan babi lagi.."




p/s: ade orang pantang ngan 3 3 tuh..^^ tapi jangan jadi cam yg ke-3 keyh.. :)

Monday, January 9, 2012

sampai syurga ku menuggu~

sekali gua bace tajuk entry nie orang ingat faizal tahir tengah nyanyi la.. sori guys,, gua punye suare takde jual,, hak milik kekal.. sebenarnye sebab tak laku



* * * * * * * * * *
harinie macam baik sikit aku nak bagi nasi hat walaupon belum solat zuhur sebab perut tengah kembung makan masakan orang tersayang tadi.. BAIK laki-laki mahupun perempuan.. JAHAT yang berkapel mahupun tidak.. jangan khuatir jangan risau kalau hang tak sehensem papaku.. selagi mane atas muke bumi nie ade jual produk kecantikan seperti ini~

encik google.. :D

TAK TAK,, BUKANLAHHHH.. aku na bgtau lelaki,,, lelaki tugas berat na pimpin wanita di muke bumi.. lebih2 kalau isteri tu tak cantik jenis yang melawan dan tak taat dengan tuhan,, konpem2 tak taat kite.. :'(

tapi ingatlah^^ ganjaran yang besar di syurga kelakkk...!! :') tak ke kau sedar macamane bidadari yang tunggu kite di akhirat kelak??

matanya bak jeli laksana permata yang tersimpan baik tidak terusik,,
kulitnye putih seakan-akan telur burung unta jantan yang tertanam elok dalam pasir tidak ternode,,
usienye yang sentiase remaje tidak tue makan dek usie
sekiranya kau memeluk bidadari tu,, kau akan dapat lihat wajah diri kau sendiri di pipi bidadari tersebut yang lebih bersih dari cermin,,
bidadari ni juge suci lagi menyucikan,, (tidak ade tempoh 'cuti' atau period^^)
dalam diri mereke penuh dengan cinte dan kasih sayang hanye tok anda wahai lelaki soleh,,
mereke hanye akan membuaikan ungkapan cinte yang tidak pernah kau dengari di mane-mane,,
penglihatan mereke terjage hanye untuk melihat engkau,,
mereke sentiase menundukkan pandangan mereke hanye untuk melihat engkau,, tidak ade lelaki yang pernah melihat mereke selain engkau,,
wanginye tubuh bidadari ibarat,, sekiranya mereke menampakkan diri di bumi nescaye antare bumi dan langit dipenuhi bau wangian dari tubuhnye,,
andai bidadari mengeluarkan tapak tangannye di antare langit dan bumi,, nescaye semue makhluk akan terpesone dengan keindahannye,,
sekirenye wajahnye pule ditunjukkan maka kecantikannya akan menerangi antare langit dan bumi,,
selagi mereka tidak berjumpe dengan engkau,, mereke akan sentiase mendoakan anda semase anda di dunie..

"Ya Allah tolonglah dia dalam menjalankan agama, hadapkan dia dengan hatinya untuk taat kepada-Mu dan sampaikan dia kepada kami, demi kemuliaan-Mu waha Tuhan Maha Penyayang di antara semua orang yang penyayang"


SUBHANALLAH,, indahnye ciptaan ALLAH pencipte sekalian alamm^^

ade awek ko macam tu?? takde kan.. hehe.. jangan risau wahai perempuan-puan sekalian.. yang terbaik di bumi akan jadi penghulu segale biadadari^^  sesungguhnye ALLAH telah menetapkan yang terbaik untuk kite.. :) toksah la gatal2 kat dunie,, tunggu kat akhirat yang super-duper best..

"perhiasan tercantik bagi lelaki adelah wanita.. sebab tu dalam banyak2 bende cantik,, mate laki akan tgok wanita gak.." aku slalu tringat cakap kawan aku nie,,haha.. tah ikut ape dye cakap aku tak tau..

p/s:alamak,, yang wajib blom siap lagi nie,, later!!

Sunday, January 8, 2012

blog cikgu shida dah padam??!! salah aku ke?!!

baru2 nie aku jumpe blog yang mengisahkan ape yang berlaku di sebalik ustaz yang paling glemer sekarang,, yang naik tibe2,, ustaz azhar idrus yang membalas pertanyaan seseorang mengenai hukum buat video seperti yang cikgu shida buat.. aku rase toksah la aku kenalkan 2 orang nie yang populer sejak akhir2 nie.. jawap ustaz simple dan padat jerk..

ustaz,, pinjam gambar.. :)

'wanita beriman kena ada sifat malu.. apa yang dia buat tu lelaki pun malu nak buat..'


tak sangke ramai perasan soalan tu lantas ramai yang 'like' komen ustaz tu.. dah tu,, semalam jugak cikgu shida buat entry kat blog dia jawab pasal nie.. dye jawab care baik dan tak marah ustaz pon.. yang paling2 pon dye cakap,, orang yang tak kenal dye je yang kate bukan2.. betul,, biaselah tu,, dan sape2 pon mesti ade yang tak suke care kite.. ustaz sendiri pown ade orang cakap dye berDAKYAH AGEN IBLIS YAHUDI sebab main gitar haritu.. padahal yang cakap itu bukan betul pon..  haish...


yang paling aku tak suke,, biler keluar fitnah2 macam ni,, ramai sangat melenting sampai maki2,, itu ape kebende tu?? kalau kite maki2,, mungkin dose,, itu yang buat pembuat fitnah tu happy lagi ade la.. :'(


aku bukak blog cikgu semalam aku nasihat sket tau,, aku cakap niat tak menghalalkan care.. HARAM LELAKI MENYERUPAI PEREMPUAN,, HARAM JUGAK PEREMPUAN MENYERUPAI LELAKI.. tu kan termasuk dalam 70 dose2 besar.. tapi aku hormat dye lagi dye tak musuhi sesape pon,, thats very nice of her.. then besoknye biler bukak lgi blog tuh.. there are no post.. =,=

all her videos are private because they are very valuable to her

aku nak kate ape lagi.. kalau itu yang terbaik alhamdulillah.. cikgu ade bakat,, mungkin ade care yang lebih baik cikgu.. :)  kami para bloger mendoakan terbaik untuk cikgu shida!! ceh wah!! haha..




p/s: jangan melenting tak tentu pasal,, bace dan komen sebaiknye.. :)

Saturday, January 7, 2012

ape nak jadi budak2 zaman skunk nie?

content warning



mari dengar citer budak2 zaman skunk.. ade pakai jubah ade yang separuh telanjang.. ade macam2 kulit putih tukar hitam.. ikut suke hati ape peduli halal haram.. mase kecik2 cite2 jadi dokter bile besar jadi lupe jadi kaye jadi gengster.. ape kjadahnye ayah kelu tak berkate.. mak garuk kpale mase depan huru-hare.. orang bercinte pon die gatal nak ikut.. bile maruah dah tergadai baru dade rase semput.. ini kisah anak dare belum yang tue mude.. macam2 ada,, sampai tak tau camne nak mule.. skola belum habis dah lagak macam dewase.. islam hanya pada name semue dye nak cube.. boleh main cube2 boleh main rabe2 main same2,, bile kene same rase tepuk dade tanye selere tanye iman tanye diri tanye kaki sape bagi sampai kite boleh diri?? aku cume citer,, ape yang aku nampak,, terpulanglah kat korang nak terime ke tak!!




cube2 ushar tengok2 sekeliling bukan tengok dinding tapi minah senget mate juling die bukan bute,, cume buat2 tak nampak.. dye rase seronok jadi budak rosak akhlak.. harge diri murah jual badan kat lelaki macam konfem balak dye buat bini.. sedarlah diri,, sedarlah dari mimpi2.. ape hari2 kau memang gelap takde pagi?? konon pakai seksi sebab laki suke tengok kalau lawa takpe cume lawa siket dari momok.. pusingkan pandangan.. tengok pulak bende baru.. udah jadi kaye walau belum tumbuh bulu,, APE BENDE TU?? jantan pon belum kering lagi.. dah pandai pulak cinte main sane main sini.. tukar pompuan hari2.. bukan ke kau tu muslim?? tapi tak jage kau tukar pompuan macam tukar musim.. macam main game.. boleh buat sesuke hati.. cube pikir balik mane kite lepas mati?? tak payah kerek2 kite sume bukan hebat.. kat atas sane ade kuase lagi kuat..


jom tengok2 budak2 dekat sini perangai pelik diorang tambah sikit dengan perangai gedik.. dengan jersi besar.. rantai pule nak cecah lantai.. topi kasi senget pastikan tunjuk otai.. pakai sluar besar badan2 macam lidi tapi angkat sikit bagi tayang bulu kaki.. tayang itu ini.. tunjuk sume perangai buruk.. memang teruk bile orang mule lagak beruk.. buat ape sibuk2 dengan trend mase kini?? sanggup pakai mahal walau gadai itu ini.. berhabis duit cume sebab nak perhatian.. sume atas sebab diri nak diperhatikan.. inilah hakikat kita pentingkan luaran.. anugerah tuhan lebih sekadar ucapan..





budak zaman sekarang perangai pelik.. orang kate buruk dye pandang sume cantik tak pelik.. mane pergi rase segan?? kalau kata orang kurang2 ingat tuhan.. umat manusia bergantung pade ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu memang begitu.. dunia untuk orang bijak.. pandai2 hidup kalau taknak kene pijak..


p/s: this is a song actually.. sape pena dengar?

Wednesday, January 4, 2012

lesen motokar sangat lambat

SALAM sejahtera.. gua baru nak excited tok besok,, skali gua dah dapat satu kejutan.. supriseeeeee gitu.. =..=
ohkey,, tak best!!


* * * * * * * * *
sepatutnye aku besok dah amek lesen L,, then terus blajar kete.. tapi tadi dapat panggilan kate besok kene datang kelas 6 jam untuk motor?? watdehelmet?? bincang punye bincang,, dye buat kesilapan mase daftar aku haritu dye gi daftarkan aku tok amik lesen kete dan moto skali =..=  tolonglah,, dan nasib baik dye bertanggungjawab dye yang kene bayar rm150.. tapi aku ttp ta amek moto lah.. cume kene masuk kelas besok,, 6 jam! mengarut...

mencarut!!

p/s: tapi sampai habis cakap,,, sebelum dye letak ganggang telefon,, aku tetap tunggu  dye cakap ''anda sudah terkena panggilan hangit!!!!!'' rupenye takde.. =,= hehe malu...



Tuesday, January 3, 2012

kini update status facebook pakai mic je BRO!!

SALAM tengah hari gua sampaikan^^.. harinie gua mood baik,, walaupown member gua dah meninggalkan pergi PLKN,, sampai gua dah pasang kiraan mase PLKN untuk habis.. tapi tu macam kiraan keluar result SPM gua gak tu.. erk!! oke,, perhatian!! anda bole iklankan blog anda percuma tok satu hari kat atas tu..



* * * * * * * * * *

terus kpade tajuk aku yang kreko gempak.. aku bukan cakap2 ayam^^.. ini bukan cobaan,, tapi betul-betul.... betul betul betul... zaman sekarang nie sume dah pakai handset ade android application kan?? main touch2 screen je kan?? dah tak main cam aku pakai handest rm60 dapat 2 biji.. so,, ape kate korang test application 'speaktoit assistant'.. ape yang bole buat ngan application nie?? disediakan contoh2 terbaik ape yang mampu dibuat..

errkkk,, bukan nie..

tengok video nie ape bole dibuat application nie,, dan aku dah test pown,, berkesan-mesan mehh..  :) dye boleh update status facebook kite dengan hanye kite cakap je meyh.. dye bole sendkan sms..



p/s: dapatkan dari market android terdekat,, klo dah dapat jangan lupe kat aku lak!!