Saturday, December 31, 2011

penutup blog ku.. *2011

SALAM akhir tahun.. harinie gua macam suri rumah tolong alih perabut2 rumah nie,, nampak tak komputer gua dah beralih sebelah stor!! ini ke tempat tahun baru??



**************

bulan nie,, genap staun aku buat blog.. so,, aku rase nak tutup lah post tok tahun 2011 nie.. klo cucu cicit aku yang bace nie,, korang pe khabar skunk?? mase skunk lagi atuk dah terpkir korang tahu,,haha.. sepanjang staun nie nak review balik la memori2 tahunan jap.. zasss....





punks not dead kat bandar

t-shirt round neck ;)

wayang ke download?? ':)

done SPM :)

kristmes staub lepas dah! :)

stunami :(

pulau bermuda.. :)

tahun bile bole hang macam nie??

perkhemahan sorok2,, :)

ag-ian datang melaka! :)

terakhir! :(

my class!!! :)

banyaknye!

huuu,,, ckopla kot kan... besok hari baru datang.. :) rezeki baru.. gurl baru






p/s: bye2 blog!

Friday, December 30, 2011

aku blajar bwk kete,, ckgu tu bole tido!

salam LOL,, gua na gelak teringat semalam,, apelah nampak sangat ketidak profesionalisme nye beliau,, sehingge menampakkan profesionalisme nye gua.. satu demi satu halangan aku tempuhi dengan berkat ilmu yg dye bg dalam 15 minit..



***************

semalam aku pegi kelas teori tok kete,, skali ceramah dye macam bg ceramah agame.. habis cine depan skali tu lentok habis.. bukan ape,, best ah care penyampaian dye,, bagus gak ingat2 kan org2 kat situ,, padahal ramai je cine kat situ.. tapi bukan ceramah nie yang aku nak citer,, lepas je habis kelas teori,, nie mase yg aku tunggu sekian lama....... berpisah.... akhirnye bertemu.... mengenang dosa.... mengenang rindu... dan ternyatalah.. cintaku yang satu......uu...

k lah,, petang tu start la blajar bawak kete ngan abg mane tah,, ta sempat perkenalkan diri tros ajar.. 1st mmg termati gak lah enjin biler nak brek ttbe,, sebab aku tak mahir main cluth tu.. tapi abg nie msti cover aku,, dye cakap,, "hadoi kete depan nie lembab lah,, klo cine tu ajar,, dari org geti bawak sampai jadi tak geti".. =,=

tapi bler lelame sket,, abg tu dah tade bg arahan belok mane,, perlahan ke,, brek ke,, laju ke,, signel ke hape.. aku  pown syok bawak ikut suke jela,, skali terkejut aku kpale dye tersengguk ke kanan sket lagi nak kene bahuku..

abang?! 

tak LOL tu bukan cikgu nye,,, tu care cikgunye tido.. pasue tangan dye yg pegang kat atas tu jatuh ke bawah.. pergh2,, aku ape lagi kuatkanlah radio sket,, bawak kete sambil nyanyi2,,haha.. best! then klo kete depan brek ttbe,, aku da leh brek tanpe mati enjin ok mahir cluth sket ah.. tukar gear,, bg laluan kat moto yg main cilok2 padahal na amek lesen juga.. kuajja.. yg naik moto pown tergelak nampak cikgu aku tido je.. pathetic.. =,=

p/s: ta sabar ohh nak test parking ngan nek bukit plak..!

yang aku tau game parking nie susa..

Tuesday, December 27, 2011

apeke pelik benau orang dalam FB nie??

salam blogger,, harinie gua nak tergelak pkir tah hape2 la dak facebook nie na kaco anonymous macam gua,, kang gua tipu duit korang kang,, nak?? kang ade lah yang kata gua tak bertanggungjawab,, gua mungkir janji janji manis.. cakap gua jantan tak gune.. macam gua tak tau je ayat2 tu sume korang curi dari dialog cerekarama,, gua dah hafal skrip la geng!!



*********************

direct to the point,, aku main approve je sesape yang add aku lah kat FB,, maybe kawan aku mase satu tadika dlu yang add,, aku mungkin dah ta ingat name dye,, so,, aku approve je.. lagi satu aku kurang kesombongan,, klo org chat aku pown layan balik,, tapi takat yg perlu sebab aku tahu mcm2 care penipuan dalam FB,, maklumlah,, seorang anggota polis bahagian penipuan berada dalam rumah gua,, sebenarnye rumah beliau..

nak dijadikan drama,, dorang2 nie,, bukan takat na chat je,, sah2 nak melebih,, giler do,, bole gile camni,, seb bek dye chat aku,, klo dye chat kau,, habisla kau.. layan la beberape contoh nie..


pergh2,, kalau lemah mampus

hah,, melampau ek,, tapi alhamdulillah aku tanye tu saje jek,, then aku said bye bye! gila.. nasib aku tak macam korang..


ape pelik benau permintaan nie?

yang nie paling aku heran,, apehal lah buang tebiat nak abg angkat bagai,, aku bukan kenal kau pown,, aku pown dah ade adik la geng.. perempuan lagi,,haha..


the most gugup part

LOL,, ta bole bla,, dye salin skrip drama melayu,, then berharap aku tau sambungan skrip tu,,haha.. so,, lepasnie,, taknak ah layan kejadah hapenye klo tak kenal,, kang ade la kluar kat status org "harap je friend kat facebook,, tapi sombong2 melaka".. biarlah,, aku tau sebenarnye dye nek cakap belaka,, bukan melaka..

p/s: sori, tapi aku tak dedahkan name korang.. ta geti camne na tutup gambar ue..

melancong luar negare tu...

salam satu pagi,, nie kali pertame gua post entry pakai tablet,, sajerk test kebolehan,,ahha.. yang susa nye na letak gambar leceh la kan.. fine,, mmg leceh lah,, give up dah nak oter2 tu,, biarla dye dengan dunie dye sendiri..

*******************

skunk nie cuti skola,, ramai mmber2 gi melancong,, sampai luar negare yang ta menahannye tu.. ade yang gi singapore,, ade gi london,, ade gi US,, ade gi china,, ade gi thailand,, ade gi sabah,, erk,, oke,, sabah masih malaysia.. nie baru yg diketahui,, yang bercuti sesenyap camne? Ade gi argentina,, pergh2,, untungnya.. mesti yang bace nie kate aku noob je dok dalam malaysia 17 tahun ta kluar,,haha.. yang ta menahannye,, rombongan skola bukit katil aku pown gi universal studio,, singapore,, pergh2,, ta pena dibuat skola..

so,, aku berazam jike diizinkan Allah,, aku akan jejak jugak eropah satu mase nanti,, kalau tak dapat pown,, aku didik anak2 aku sebaiknye biar dorang sampai ke sana juga.. tapi lg baik buat haji dulu kan,, lengkap lah rukun islam... ketahuilah cucu cicitku yang sedang membace post moyang kamu nie,, hargailah hidupmu,, jangan bazirkan mase lapang dan mase sihatmu.. atuk mengharap yang terbaik buat cucu cicit atuk,, uhuk uhuk,, *batuk

Thursday, December 22, 2011

you tube menyediekan game?? penggune youtube wajib tahu!!

salam satu dunia harinie gua akan ke maktab,, bukan untuk amek result PMR,, gua bukan dak kecik lagi,, tapi tak besar pown.. so,, sebelum gua meninggalkan blog gua berabuk,, gua na kasi satu rahsie la kepade penggune2 you tube yang semakin berleluase.. sape tak kenal kan,, yg terbaru redtube.. erk,, sori tu sumpah aku ta pena buka..



******************

dalam dunie nie sape tak pena buka you tube??.. k lah,, klo ade yg kurang tahu,, sbenarnye dalam you tube tu,, korang leh main game 'snake' cam dalam handset cokia 3310 tu.. ala,, game turun temurun tu... nak tau kat mane?? dalam video tu sendiri..  tak caye meh tgok nie.. ade tutorial tok beginner,,  :)

1) bukak la www.youtube.com

2)dah tu,, cari la video pape..

3)later,, kkndang internet korunk nie laju sket,, korang bole start game bile ade loading bulatan camnie..


bosan nye loading


4) so,, klo internet korang laju sangat,, sampai tade loading,, korang bole la tekan tros kat tengah,, tmpat yg masih buffering,, so,, mesti ade loading pnye,, walopown sekejap..

5)lepas ade loading tu,, cepat2 tekan 'arrow atas',, cakap melayu nye 'anak panak ke atas' tu,, alaa,, cari la sendiri dalam keyboard,,haha.. 

6)nati loading jadi ulau,, dan,, enjoy your game,, :)


bestnye ulau ,, :)

7) klo ade yg ta jadi,, cube test pause, then play balik,, then mase tu test klo ade loading,, mesti bole pnye..

p/s: korang dapat buat tak?? anything to ask??


Tuesday, December 20, 2011

on9 money drop? rase ape?

salam satu muslim.. harinie gua ta tahu lah apsal gua rase nak support satu laman web nie.. LEBIH KURANG macam promote lah juga.. tp sebenarnye,, ta kurang pown,, lebih je gua rasa.... ah,, biarlah yg berwajib tentukan kan.. nie macam iklan ta berbayar je nie,, eklan membebel.. sile kan..


************************

haritu aku test-ing lah main on9 money drop,, best serve klo main waktu game tengah jalan kat astro ria la,, sabtu dan ahad,, 10 sampai 11 malam.. waktu camnie ex-cited sket ohh nak main,, beat orang dalam tb tu.. soalan same je beb,, tp kat rumah nie bole bincang satu kluarge,, mmg lah,, takkan 2 kan.. bole tanye pak cik google,, tp mmg ta sempat sebenarnye.. :p  tp yang susa nye main on9 nie,, play along nie,, klo na dapat tempat terbaik,, kene jawab paling cepat lagi bagus!! dah tu,, kene plak compete ngan 15, 000 + orang yg tengah main,, giler seyh!! :0



tapi yg best nye artu time aku main,, dibantu parents,, dapat kekal sejuta dalam 9 soalan kot,, (mmg terlebih dari dalam tv) ,, mmg dapat beat dak dalam tb tu,, soalan tanye dye,, 


''burung apakah yang boleh terbang naik,, turun,, ke depan dan ke belakang??"


dye dalam tb tu taruhkan 1 juta dye kat burung puyuh ngan punai.. berbekalkan pengetahuan yg aku miliki(sbenarnye cik ayah bgtaw) sket jerk,, aku letak full 1 juta kat burung kelicap.. dan jawapan betul,, bhahahaa.. berdebau ohh main.. klo macam na terkucil mesti tahan, tunggu dan lihat,, (macam kate2 semangat pown ade)  where the money drop?? tapi yang aku tulis beriye  sangat apahal nie??

yang ni silap ah aku tunggu sampai habis mase,, jauth rank weyh


nampak tu labur 1 juta,,


dye kate aku hebat!! bhahahaa :D

p/s: saye dah cube,, anda biler lagi?? nak main klik JERK sini.. (klik saya)

Sunday, December 18, 2011

tayah 'think2' lagi,, release tension jap,, :)~

Jom kita main 1 permainan bergelak sebentar atau senyum sejenak.. release tension ~


i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk / Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak / Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai sekarang:
Putih - Sebab aku perasan cantik / hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

** sambungkan bagi jadi 1 ayat..

C.O.N.T.O.H : -
den lahir pada bulan Ogos, 29 haribulan, skunk pkai baju oren,,

"aku dating dengan orang gila sebab aku baru putus cinte" (-.-")

hehe.. jom try! korg reply kat comment ok! ;
)

tidaaaakkkkk

Friday, December 16, 2011

profile FB betukar lagi?? ingat lagi tak profile mase mude-mude dlu camne?

salam satu makhluk,, harinie gua mmg ta puas ati.. yang ini gua ta tahan.. SORRY banyak2,, gua da ta bole tahan.. kalau gua tahan,, konpem terlepas emas nie kat depan komp nie.. kasi kuar melabur dlu..



***************
haaa,, lege,, sori la pepagi perut da buat hal.. maklumlah,, darah mude makan sambal banyak2 pagi tadi.. ?? camne tu?? meh aku terangkan..


hurm,, ta jumpe perkaitan

saban hari,, ade JERK teknologi yang semakin memajukan diri.. FB pown ta ketinggalan tok maju dalam pelbagai bidang mahupun jurusan.. kini,, kacang sudah tidak lupekan kulit,, lembu punye susu,, bukan sapi yg dapat name,, tapi F&N dan MARIGOLD yg dapat name.. nak marah pown tak boleh,, nanti kene jual..

sekarang,, profile FB ku dah betukaq (pekat ''Q;; tu) lagi.. lihatlah perkembangan semase profile2 ku sejak 2010,2011 dan ter-akan datang,, 2012


ye,, mmg dulu aku pakai name JANET CAPUTO,, jangan ta tahu?? :p

tengah 2011,, tepakse jadi cam giini

memule mmg what the heck FB bertukar seyh..!! isk,, sume cakap ta best sampai satu group anti new profile pown tak wujud.. tapi hakikatnye,, bler orang dah terbiase,, rasenye ta effect sangat pown penggune FB nieh,, asalkan notification still berjalan seperti lipas kudung ek.. tapi yg terbaru dan tadi aku discover,, !!?? 


oh my ghost recond!!

tadaa.... its like MS ;p

erk,, theres no undo button,, theres no unlike button,, theres,, theres,, theres only make u wanna tell the world,, THIS IS THE END OF FACEBOOK,, OLD MAN WILL DYING IF THEY SEEING THIS!!..

oke,, over sudah,.. jap2,, ade orang kate macam twitter,, ade kate cam MS,, ade kate cam FS,, agak2,, sape yg benar nieh?? jom tengok sesatu,, sape yang keneee???


oh,, jauh sekali perbezaan ngan twitter

erk,, bang pinjam profile myspace..
hurm,, napak tak ade kelebih kurangan di situ

oh friendster,, pown lebih kurang jerk


so,, madu kat tangan kanan,, racun kat tangan kiri.. the power of dream(honda).. power is in your hand(celcom)..

p/s: bagus cam blogger.com nie,, klo da tgok profile baru,, bole undo,, so aku da undo,, rase cam ta best je yg baru kan,, chill!!

Wednesday, December 14, 2011

mintak tolong baik-baik ke,, jahat-jahat??

salam,, gua bukan ape.. gua nak tanye,, kalau lu binatang orang susa la,, mau minta tolong sama orang ta?? oke la,, lu tak mau jawap,, gua tau mmg lu nak mintak tolong dari orang,, takkan dari ayam pulak kan.. tapi lu mintak baik2 sikit bole tak?? hei,, lu sapa ha?? lu budak mane?? pehal nak pakse2 lak nie?? HOI!! aku orang lah!! 


*********************

sori,, pehal emo sangat kat atas nie,, cam na gaduh you JERK.. sedangkan nabi yg dibaling batu pown boleh bersabar takkan kau digigit semut pown na beli ridsect tros?? hurm.. tapi seriously lah,, hati ta tenang dok memikirkan orang yg minta tolong,, tp sebenarnye pakse tolong.. na dikisahkan,,

once upon time:



''datang seekor lembage hitam,, 

sedang seorang budak kecik yang masih suci tunggu di perhentian bas,, menunggu bas.. mengeluh sudah satu jam menuggu ketibaan bas.. dengan waktu maghrib yg hampir tibe.. jam kini 6.50p.m.. datang seekor seorang mak cik,, tanpe softskill,, tros minta,, 

''dik,, pinjam phone jap,, na kol anak saudare nie,, nah,, amik no nie,, kol kan''

adik kecil pown menjawap selambe papa '' oohh,, bole mak cik,, *kol* nah,, mak cik cakaplah''

mak cik amek tepon ''*diam membisu*

dak kecik termangu sebentar melihat gelagat muke mak cik yg memainkan peranan penting dalam pasukan..


tade kaitan keyh
sori makcik,, tapi comel sangat..  kan? :)

mak cik sambung cerite "adik cakaplah ngan dye,, bgtaw kak long tunggu kat MC.. dye keje kat merak mas tu,, bla.. bla.. bla.. .. iye,, makcik dah cube.. bla.. bla..bla.. tmpat nie bising sangat,, sial lah dorang nie bukak lagu kuat2.. bla..bla..bla.."

@budak kecik mulekan operasi "*menelepon* ta dapat makcik.. dye off handset nie mak cik"

makcik ta puas "dye mmg macam tu nak,, orang kol skali bukan nak angkat,, kene kol banyak kali,, adik kol lagi.."

dak kecik memainkan peranan "*kol kol kol hantar msg,, kol kol kol kol kol* makcik ,, ta dapat,, dye off handset!!"

makcik belom puas " dye mmg macam tu,, adik kol lagi,, nanti dapat.."

dak kecik tepakse "*kol kol kol kol kol kol kol kol kol kolkolah sughro,, (berdetak kecil)..* (sekarang,, ulang dialog dari tande ''@'' sebanyak banyak nye,, sampai dah bosan!!)

jam menunjukkan pkol 7.05p.m,, bas dak kecik akhirnye sampai dengan selamat..  yeayy!!! ;) dak kecik pown minta maaf kat makcik sebab ta dapat tolong.. 

mak cik "tapi.. tapi nak... makcik,, sape na tolong makcik??"

dak kecik senyum dan terus pergi ke bas tanpe berpaling ke arah makcik pown.. makcik tinggal kesepian ditinggalkan budak kecik..




p/s: ade menangis tak bace nieh?? bhaha.. dah cite tak sedih,, na wat cane..


world war 3,, ''modern warfare''(MW)

harinie na berceloteh pasal game!! tau tak game perang 1st person shooting paling best skunk game pe??
CALL OF DUTY MODERN WARFARE 3
yup,, da sampai ke tige dah.. na tau knape game nie best gler?? bacelah.. dari MW 1

MODERN WARFARE

modern warfare,, game perang petame yg bukan dari peristiwe perang dunie ke-2,, nie fakta,, bukan ayam.. tapi yg petame nie aku tanak cakap lebih,, pasal yg petame aku tak main sangat,, memule aku main.. knape tak main?? dengar jalan cerite dye macam sensitif sket..
-ade pengganas dari satu negare nie,, namenye AL-ASAAD,, dye culik org penting amerika.. pasue dye bunuh depan kamera,, live kat satu dunie.. dari latar tempat tu,, bole taw negare tu negare islam.. so,, macam buat islam tu pengganas plak..
-lagi satu,, mase aku main,, tulisan arab banyak,, dengan aku ade jumpe ''live SOMALIYA'' kat satu dinding time main.. macam kesian jihad dorang,, aku pown main sampai situ jelah game nie,,hahah..
-watak pemain gune SOAP (unit task force),, ikut CAPTAIN PRICE (ketue dalam task force)

yang nie pown aku jumpe gak

MODERN WARFARE 2

-perang antare RUSSIA vs US
-start bile pengganas US buat pembunuhan besar2-an kat airport
-diketuai MAKAROV
-pemain gune watak PRIVATE ALLEN time nieh,, tapi lepas na lari dari airport,, ALLEN dikhianat dan dibunuh oleh MAKAROV,,
-bler polis jumpe mayat ALLEN,, RUSSIA cry for war!!
-pemain gune 2 watak plak.. RAMIREZ (askar US) ngan ROACH (unit task force) ikut CAPTAIN MACTAVISH..
-perang 2 kuase besar pown bermule
-task force buat operasi menyelamat CAPTAIN PRICE kat penjare RUSSIA,, bler dapat bawak kluar,, CAPTAIN PRICE panggil CAPTAIN MACTAVISH ''SOAP''.. mase tu,, baru pemain tau yg captain kite mase tu sbenarnye watak yg pemain gune time MW1.. name dye ''SOAP''MACTAVISH
-task force buat banyak misi serate negare,, ade kat AFGANISTAN,, BRAZIL,, RUSSIA..
-dalam satu misi task force,, ROACH ngan GHOST kene khianat dengan ketua tentera US,, GENERAL SHEPHERD..
-ROACH ngan GHOST mati dibunuh..
-SOAP ngan CAPTAIN PRICE rancang balas dendam
-SOAP kene tikam ngan GENERAL SHEPHERD,, dan die mengaku antare dalang dalam pembunuhan kat airport RUSSIA..
-CAPTAIN PRICE datang sesaat sblom SOAP dibunuh,, dorang betumbuk..
-CAPTAIN PRICE pengsan,, SOAP dengan tenage yg tinggal,, baling pisau yg ditikam tadi,, tepat kene mate GENERAL SHEPHERD,, dan mati tros
-CAPTAIN PRICE sedar balik,, bawak SOAP yg tgah parah tinggalkan tmpat tu..
-NIKOLAI (pemandu chopper task force) datang bawak diorang tmpat lain..


keganasan di airport RUSSIA,, MAKAROV sebelah kiri skali


airport

bestnye.. ~

white house~

saat ditikam GENERAL SHEPHERD

CAPTAIN PRICE( berdiri 3 dari kiri) SOAP MACTAVISH(berdiri 3 dari kanan)
GHOST(berdiri 2 dari kiri) NIKOLAI(berdiri antre PRICE ngan SOAP
yg lain,, ROACH,, MEAT,, ROYCE tataw yg mane satu..

MODERN WARFARE 3

-sambung dari MW2..
-SOAP dibawe ke ????
-datang YURI(pemain gune),, disebabkan dye nie hebat,, slalu ikut CAPTAIN PRICE ngan SOAP(dah sembuh) buat mission task force
-US ngan RUSSIA tros perang lagi..
-ade satu mission kat RUSSIA kot,, serangan hendap TASK FORCE dipatahkan,, SOAP mati,, dye lompat ngan YURI dari bangunan tinggi,, sebab bngunan tu kene bom..
-SOAP smpat bgtaw CAPTAIN PRICE yg sbenarnye MAKAROV(perancang serangan kat airport RUSSIA) kenal sangat ngan YURI.
-CAPTAIN PRICE tumbuk YURI sebab khianat..
-tp sbenarnye YURI kene khianat dlu sebelom peristiwe kat AIRPORT,, dye kene tembak.. so dye na balas dendam..
-akhirnye,, CAPTAIN PRICE dapat bunuh MAKAROV,, dengan tragik skali.. mati tergantung
-THE END

Tuesday, December 13, 2011

happy bestday dan maaf lah.. ;(

11/12/2011
hari tu hari jadi g-ja, pagi tu dye da kol aku,, ohh terharu!!! ceh,, mane datang,, dapat kol free baru na ingat kol orang,, hha.. tapi sebab kan aku tengah dalam kete, tengah isi minyak kat petronas,, aku tros cakap bye, letak.. tut.. tut.. tut.. (bukan mencarut,, tp bunyi panggilan putus)

***************

malam tu dye kol balik,, dan mcm yg dijangke,, aku antare yg terakhir lah dye kol,,, fuuu.... borak punye borak,, ttbe aku TERtanye,, mak kau bagi hadiah ape?? dye diam,, aku ulang balik soklan,, then baru aku perasan sesuatu.. aku tros minta maaf dan tukar topik tros.. dye pown dalam gelak2 yg aku tataw sembunyikan kesedihan atau pown mmg ta dengar aku tanye ape tadi.. ;(




FLASHBACK TO THE FUTURE

waktu tu tah kenape aku tak ingat,, aku terlambat sampai masbuk.. walaupown tak biase(bajetnye),, aku berdiri ah kat belakang.. imam pown kate '' kite sedekahkan bacaan yassin nie kepade ibu kepada norazizah (bukan name samaran) yg baru meninggal dunie pagi tadi..'' ya ALLAH!! begegau jantung aku dengar.. tuhan je tau.. macam2 aku terfikir,, camane lah dye skunk(waktu tu).. yassin aku bace ngan mendalam.. langkah aku menjadi semakin perlahan.. tido tak basah,, mandi tak kenyang.. aku rase sangat kesedihan dye mase tu.. aku msg dye mintak bersabar,, dye kol aku balik,, suare dye dah nampak yg dye tengah sedih,, baru nangis..




SEBELUM FLASHBACK

dye nie antare besties aku lah jugak.. nak2 mase form 4,, satu excel.. homeroom tiri aku.. lagi pown kkndang ktorang nyanyi lagu2 kangen band sesame.. dye sorang kate sedap aku nyanyi,, maybe menganjing,, ta kesa la,hhaa.. paling ingat kat lagu ''pujaan hati'',, sebab penat aku ajar kau lagu tu,, rentak kau lari juga,,haha.. tapi kau minat sangat kan.. hati kau cekal juga,, aku tau kau kuat.. macam kate seseorang tu mase aku kene ujian,, ''ALLAH WOULD NEVER GIVE A TEST TO THOSE WHO WOULD'T MANAGE TO HANDLE''.. sabar lah ya.. AL-FATIHAH untuk arwah ibunya..

????,, g-ja,, effi,, adli (bulat dalam kenangan)
excel 3




p/s: takde jamuan excel lagi eh??




p/s: lagu nie rase nak sampaikan kat seseorang,, hoi,,, bukan g-ja yang penting..